22:12 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν απίθανο είναι να εξαλειφθεί το ανθρώπινο είδος από κάποια φυσική καταστροφή, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη.

Το πολύ μία στις 14.000 είναι η πιθανότητα το ανθρώπινο είδος να εξαφανιστεί από μια φυσική καταστροφή, όπως πρόσκρουση αστεροειδούς, εκρήξεις υπερ-ηφαιστείων, κοντινή αστρική έκρηξη κ.α, αναφέρει νέα μελέτη.

Η πιθανότητα αυτή είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή του να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό στη ζωή του, αν ζήσει έως τα 80 του, που είναι μία στις 15.300, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως στα υπό μελέτη σενάρια δεν περιλαμβάνονται αυτά εξαφάνισης της ανθρωπότητας λόγω δικής της αυτοκαταστροφής ή λάθους.

Αυτά τα σενάρια περιλαμβάνουν την κλιματική αλλαγή, τον πυρηνικό ή βιολογικό πόλεμος κ.α..

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τους οποίου επικαλείται το ΑΠΕ -ΜΠΕ και οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports» επισημαίνουν ότι «από όλα τα είδη που έχουν υπάρξει πάνω από το 99% έχουν σήμερα εξαφανιστεί».

«Αν και η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει αυξήσει δραματικά τους ρυθμούς εξαφάνισης πολλών ειδών, οι εξαφανίσεις των ειδών ήσαν τακτικό φαινόμενο πολύ πριν εμφανιστεί η ανθρωπότητα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Tags:
φυσικές καταστροφές, φυσική καταστροφή, έρευνα, περιβάλλον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK