07:58 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μόλις το ένα τρίτο των αρχαιοτήτων έχει ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον διακεκριμένο επιστήμονα, Ζάχι Χαουάς, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μανσούρα.

Ο διακεκριμένος Αιγύπτιος αρχαιολόγος, Ζάχι Χαουάς, έριξε μια «βόμβα» στην επιστημονική κοινότητα, υποστηρίζοντας ότι μόλις το ένα τρίτο των αντικειμένων έχει ανακαλυφθεί στη χώρα.

Ο ίδιος προέβη σε αυτόν τον ισχυρισμό σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μανσούρα. Συγκεκριμένα, ο Ζάχι Χαουάς ανέφερε:

«Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει μόλις το 30% των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν θαμμένα μαζί με τα μυστικά που μπορεί να έχουν».

Επίσης, ανέφερε ότι έως το 1983, οι ξένες αρχαιολογικές αποστολές μπορούσαν να πάρουν μαζί τους τα ευρήματα και η Αίγυπτος προσπαθεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων.

Φέτος, οι αιγυπτιακές αρχές επέκριναν την πώληση προτομής του Φαραώ Τουταγχαμόν σε δημοπρασία του οίκου Christie's, στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι είναι ένας πολιτιστικός θησαυρός λεηλατημένος από τυμβωρύχους.

Ο Ζάχι Χαουάς, ο οποίος προηγουμένως κατείχε το αξίωμα του υπουργού Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ισχυρίστηκε ότι η προτομή ίσως έχει αφαιρεθεί από τον ναό στο Καρνάκ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.

Διαβάστε ακόμα:

Η μούμια της Βασίλισσας Νεφερτίτης ίσως έχει ανακαλυφθεί σύμφωνα με Αιγύπτιο αρχαιολόγο

Tags:
αρχαιολογικά αντικείμενα, αρχαιολογία, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK