03:35 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών συμπέρανε ότι η αυτοεκτίμηση των ανθρώπων μεγαλώνει, αν μειώσουν την ώρα που κοιτιούνται στον καθρέφτη.

Απλά χρειάζεται να κοιτάς λιγότερο στον καθρέφτη σου για να μειώσεις τη δυσαρέσκεια που αισθάνεσαι για την εμφάνισή σου και να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο MedicalXpress. Συγκεκριμένα, ερευνητές πραγματοποίησαν την εν λόγω έρευνα σε γυναίκες.

«Ελέγξαμε το αποτέλεσμα της μείωσης τέτοιων συμπεριφορών, αναφορικά με τις ανησυχίες για την εμφάνιση στο σύνολο της», ανέφερε η Νάταλι Γουίλβερ, φοιτήτρια κλινικής ψυχολογίας, επικεφαλής της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Consulting and Clinical Psychology.

«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι, σε σύγκριση με εκείνη την ομάδα που δεν μείωσε αυτές τις συμπεριφορές, μειώθηκαν οι ανησυχίες για την εμφάνιση, η δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος και το κοινωνικό άγχος».

Τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι πιθανόν «το ίδιο σημαντικά και για τους άντρες, μιας και οι άντρες έχουν προβλήματα με την αντίληψη της εμφάνισής τους, όπως και οι γυναίκες», τόνισε ο καθηγητής ψυχολογίας και μεταξύ των ερευνητών της μελέτης, Τζέσε Κούγκλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα δεις αν το email ή το προφίλ στα social media έχει διαρρεύσει στο Διαδίκτυο

Ερωτικό σκάνδαλο με ώριμες κυρίες: «Μάγος» στη δυτική Ελλάδα έκανε όργια στην Πανσέληνο

Tags:
έρευνα, ψυχολογία, καθρέφτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK