18:50 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ανάγκη των γυναικών να μειώσουν τις διαφορές σε μια πολύπλοκη και γεμάτη ανισότητες κοινωνία φαίνεται πως είναι η αιτία που προτιμούν να φορούν σέξι και αποκαλυπτικά ρούχα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η πολυπλοκότητα της σύγχρονης κοινωνίας έχει οδηγήσει σε ανισότητες και οι γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα, επιστρατεύουν τη σέξι πλευρά τους φορώντας ανάλογα ρούχα έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι διαφοροποιήσεις.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από την Αυστραλία διενήργησαν ένα πείραμα με τη μέθοδο της επιλογής ρόλων και σε αυτό συμμετείχαν 300 άνθρωποι από 38 χώρες.

Στο εν λόγω πείραμα, οι συμμετέχουσες έπρεπε να επιλέξουν στιλ ενδυμασίας για κάποιο είδος κοινωνίας, που να αντικατοπτρίζει τις ποικίλες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Οι γυναίκες, λοιπόν έπρεπε να επιλέξουν το στιλ τους για την πρώτη νύχτα τους που θα ενίσχυε την αυτοπεποίθησή τους, διαλέγοντας είτε συντηρητικά είτε πιο αποκαλυπτικά ρούχα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες σε οικονομικά άνισες κοινωνίες συνήθως επέλεγαν πιο αποκαλυπτικά ρούχα για να ενισχύσει την ελκυστικότητά τους σε μια προσπάθεια για τη μέγιστη επιτυχία.

Η Κάντις Μπλέικ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αναφέρει ότι η επιλογή καθοδηγείτο από το άγχος του κοινωνικοοικονομικού status.

Η ίδια, μάλιστα, προσθέτει:

«Παρ' όλο που θα θέλαμε να προσποιούμαστε στο σημερινό περιβάλλον ότι η ομορφιά δεν έχει πια σημασία, η έρευνα και οι καθημερινές εμπειρίες μάς λένε το αντίθετο. Τα αποτελέσματά μας ευνοούν την άποψη [που θέλει] τις γυναίκες ως στρατηγικούς παράγοντες και να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να ανέβουν στην κοινωνική ιεραρχία σε συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα. Η ομορφιά είναι ένας τρόπος που οι γυναίκες μπορούν να ξεπεράσουν τους άλλους και να προσπαθήσουν να μεγιστοποιήσουν τη ζωή τους, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ομορφιά έχει διάρκεια ζωής και η εμμονή για την εμφάνισή σας έρχεται με άλλους κινδύνους και προκλήσεις».

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Διαβάστε ακόμα:

«Αγγελάκια»... τέλος: Φέτος δεν θα γίνει η επίδειξη μόδας της Victoria's Secret - Βίντεο

Tags:
ρούχα, έρευνα, γυναίκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK