15:10 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατακόρυφα αυξήθηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ σύμφωνα με την Κομισιόν.

Η κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ έφερε αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων διαπιστώνει η Κομισιόν.

«Οι εγχώριες τιμές για τις υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών έχουν πράγματι μειωθεί συνολικά σε ολόκληρη την ΕΕ», αναφέρει η Επιτροπή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρώτη πλήρη επανεξέταση της αγοράς περιαγωγής, σύμφωνα με την οποία οι ταξιδιώτες σε ολόκληρη την ΕΕ έχουν ωφεληθεί από την κατάργηση των τελών περιαγωγής, όπως προκύπτει για τον Ιούνιο του 2017.

 «Η χρήση κινητών δεδομένων κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην ΕΕ έχει δεκαπλασιαστεί σε σύγκριση με το έτος πριν από την εφαρμογή της περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού, ενώ είχε κορυφωθεί κατά την περίοδο των διακοπών, όταν η χρήση κινητών δεδομένων στο εξωτερικό ήταν 12 φορές υψηλότερη», αναφέρει η έκθεση.

Η χρήση δεδομένων περιαγωγής στη συγκεκριμένη περιοχή κορυφώθηκε στις καλοκαιρινές διακοπές του 2018 (τρίτο τρίμηνο), καθώς η χρήση κινητών δεδομένων στο εξωτερικό ήταν 12 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο όγκος των κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν με περιαγωγή ήταν περίπου τρεις φορές υψηλότερος.

Tags:
χρήστες, ΕΕ, περιαγωγή, κινητά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK