01:43 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Φως στους λόγους που οι άνθρωποι επιδίδονται στο sexting, στην αποστολή δηλαδή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου επιχειρεί να ρίξει πρόσφατη έρευνα.

Επικεντρώνοντας σε ενήλικες και στα πιθανά κίνητρα για την αποστολή ερωτικών μηνυμάτων, ο Δρ. Τζόζεφ Κάριν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Texas Tech κατέληξε ότι η κατανόηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς μπορεί να συμβάλλει στο σχεδιασμό επεμβάσεων που για παράδειγμα θα μπορούσαν θα συμβάλλουν στην αύξηση της οικειότητας σε μια σχέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν τρεις ομαδοποιημένες κατηγορίες κινήτρων πίσω από την αποστολή σεξο-μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, αποστολή τέτοιων μηνυμάτων γίνεται είτε για απόλαυση ή χαλάρωση, είτε για τη δημιουργία σεξουαλικής δέσμευσης είτε για λόγους πέρα από το σεξ. 

Μάλιστα, η μερίδα του λέοντος των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι στέλνει ερωτικά μηνύματα, βίντεο ή φωτογραφίες για λόγους πέρα από τους σεξουαλικούς.

Ανεξαρτήτως φύλου, οι αποστολείς και οι παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν ενθουσιασμό κι έξαψη ως αποτέλεσμα του sexting, με το πικάντικο περιεχόμενο των μηνυμάτων να τους κάνει να νιώθουν «άτακτοι».

Εξάλλου, μια παλιότερη έρευνα από το 2018, ανακάλυψε ότι ένα πιθανό κίνητρο πίσω από τέτοιες συμπεριφορές, ιδίως στους νεότερους άντρες, είναι για να μπορούν στη συνέχεια να υπερηφανεύονται στις παρέες τους για τα σεξουαλικά τους επιτεύγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή ο Μπάιντεν δαγκώνει: Αμερικανός υποψήφιος δάγκωσε το δάχτυλο της γυναίκας του - Βίντεο

Πεινασμένος ελέφαντας μπουκάρει σε εστιατόριο και το κάνει λίμπα - Βίντεο

 

 

Tags:
μηνύματα, σεξ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK