01:02 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δύο καθηγητές από τη Σκωτία ισχυρίζονται ότι καμία έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η αλλαγή σε vegan διατροφή θα μπορέσει να επηρεάσει θετικά την κλιματική αλλαγή.

Αν και τα τελευταία χρόνια, διάφοροι ειδικοί και θεωρίες υποστηρίζουν πως η αυξημένη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων επισπεύδει το φαινόμενο του θερμοκηπίου - σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Telegraph - υπάρχουν ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν πως μια χορτοφαγική διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε πρόσφατο συνέδριο για το μέλλον της παραγωγής κρέατος που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Geoff Simm, καθώς και ο καθηγητής του Αγροτικού Κολλεγίου της Σκωτίας, Mike Coffey, υποστήριξαν πως η κτηνοτροφία έχει «δαιμονοποιηθεί» παρά το γεγονός πως αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ επεσήμαναν πως καμία από τις πρόσφατες έρευνες δεν αποδεικνύει πως η αλλαγή σε vegan διατροφή θα μπορέσει να επηρεάσει θετικά την κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με τον Simm, αν και υπάρχουν θεωρίες πως η vegan διατροφή θα μπορούσε να μειώσει δραστικά την αποψίλωση της γης, κανένα μοντέλο από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

«Το κρέας αποτελεί σημαντικότατη πηγή πρωτεϊνών και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη των παιδιών» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Αν και πρόσφατες έρευνες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν πως η αυξημένη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών επιβαρύνει το κλίμα λόγω της ελλιπούς χρήσης γης, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, ο vegan-ισμός δεν αποτελεί λύση.

Την ίδια ώρα, στον βρετανικό κτηνοτροφικό τομέα αναμένονται στο προσεχές μέλλον νέες ράτσες βοοειδών, οι οποίες θα μεγαλώνουν γρηγορότερα και θα καταναλώνουν λιγότερη τροφή, μειώνοντας έτσι την παραγωγή μεθανίου που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κολέγιο στο Κέιμπριτζ αφαίρεσε πίνακα του 17ου αι. - Εικόνιζε νεκρά ζώα και έκαναν παράπονα οι vegan

Μωρό 18 μηνών πέθανε επειδή του έδιναν μόνο φρούτα και λαχανικά για μια εβδομάδα

Tags:
vegan, Σκωτία, επιστήμονας, επιστήμονες, Επιστήμη, κλιματική αλλαγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK