06:04 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παραίτησή τους υπέβαλαν, την Τρίτη (03/12), οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν από τη θέση των Διευθυνόντων Συμβούλων της Alphabet προκειμένου να απλοποιηθεί η δομή της εταιρείας.

Οι CEO της Alphabet, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, υπέβαλαν την παραίτησή τους την Τρίτη (03/12) με σκοπό να απλοποιήσουν το οργανόγραμμα και τη δομή της Google και προτείνουν τον Σούνταρ Πιντσάι ως επικεφαλής.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, υποστηρίζουν:

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πλέον δύο Διευθύνοντες Συμβούλους και έναν Πρόεδρο. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, ο Σούνταρ θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google και του Alphabet. Θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της Google και τη διαχείριση της επένδυσης της Alphabet στο χαρτοφυλάκιό μας. Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στην Google και στην Alphabet μακροπρόθεσμα και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέτοχοι και συνιδρυτές».

Η Google ιδρύθηκε το 1998 και ειδικεύεται σε υπηρεσίες και προϊόντα μέσω διαδικτύου.

Η αμερικανική εταιρεία, το 2015, αποφάσισε να αλλάξει τη δομή της και να ιδρύσει την εταιρεία Alphabet που λειτουργεί ως «ομπρέλα» για όλες τις δραστηριότητές της.

Πέρυσι, η Google που ανήκει στην Alphabet -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει γίνει ένας κορυφαίος στόχος στο Σίλικον Βάλεϊ για ρυθμιστές, αρχές διαφήμισης και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εξετάζει, επίσης, την κυριαρχία της στη διαφήμιση μέσω της διαδικτυακής αναζήτησης, τις αμφισβητούμενες πολιτικές της σχετικά με την ιδιωτικότητα των χρηστών και τον ρόλο της στην υποτιθέμενη βοήθεια των πολιτικών για την παραπληροφόρηση στο Internet.

Διαβάστε ακόμα:

Ευαίσθητα δεδομένα 1,2 δισ. ανθρώπων βρέθηκαν σε μη ασφαλείς διακομιστές του Google Cloud

Tags:
παραίτηση, Alphabet, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK