10:58 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford και η εταιρεία ταχυφαγείων McDonald’s ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη μετατροπή των υπολειμμάτων καφέ σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες, σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη, τόνισαν ότι πρόκειται να συνεργαστούν για να μετατρέψουν τα φλούδια του καφέ σε ανθεκτικά υλικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Ford, τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να μετατραπούν σε επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλού οξυγόνου, και να αναμιχθούν με πλαστικό κι άλλα πρόσθετα, για να πάρουν αργότερα διάφορα σχήματα.

Το νέο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ανταλλακτικών, όπως είναι τα περιβλήματα φαναριών κι άλλα εσωτερικά εξαρτήματα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ford.

Σύμφωνα με την Ford, τα νέα εξαρτήματα από το νέο βιο-πλαστικό θα είναι 20% ελαφρύτερα και θ’ απαιτούν λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χύτευσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία των δύο πολυεθνικών εταιρειών, της Ford και της McDonald’s, αποτελεί παράδειγμα των καινοτόμων προσεγγίσεων στην προϊοντική και περιβαλλοντική τους συνεργασία.

Οι δύο εταίροι ανέφεραν ότι θα αναζητήσουν νέους τρόπους να χρησιμοποιήσουν τα απόβλητα ως πρώτη ύλη, στηρίζοντας τους στόχους για τη βιωσιμότητα.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα «έξυπνη» στολή της DARPA από νανο-υλικά θα προστατεύει 100% σε βιολογικές επιθέσεις

Γάτα-νίντζα απογειώνεται και πιάνει πουλί στον αέρα - Βίντεο

Tags:
αυτοκίνητο, καφές, Ford
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK