18:50 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και για τους περισσότερους οι συνάξεις αυτών των ημερών, συχνά, συνδυάζονται και με την κατανάλωση κάποιου οινοπνευματώδους ποτού. Εγκαίρως, οι ερευνητές μάς ενημερώνουν ποια ποτά να αποφύγουμε για να μην μεθύσουμε εύκολα και να μην έχουμε χανγκόβερ την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, σύμφωνα με τον Χαλ Σοσαμπόβσκι από το πανεπιστήμιο του Μπράιτον, για να αποφύγετε τις αρνητικές συνέπειες ενός μεθυσιού και να μην υποφέρετε από χανγκόβερ το επόμενο πρωί, καλύτερα να αποφύγετε τα ποτά σέρι και πόρτο.

Αυτά τα δύο αλκοολούχα ποτά περιέχουν ένα σχετικά υψηλό ποσοστό αλκοόλ, που εύκολα μπαίνει στο αίμα.

«Η μπίρα για παράδειγμα έχει περί το 5% οινόπνευμα. Και πρέπει να πιείς αρκετά για να μεθύσεις. Από την άλλη πλευρά, το ουίσκι ανεβαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ», τόνισε ο κ. Σοσαμπόβσκι.

Ο καλύτερος τρόπος για να μεθύσεις

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το σέρι και το πόρτο βρίσκονται περίπου στη μέση και αποτελούν «τον καλύτερο τρόπο για να μεθύσεις γρήγορα… επειδή περιέχουν περί το 20% αλκοόλ».

Επίσης, ο Χαλ Σοσαμπόβσκι συμβουλεύει να πίνουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν πέσουμε για ύπνο μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος, γιατί το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άντρας ντύθηκε γυναίκα κι έδωσε για δίπλωμα οδήγησης αντί για τη μάνα του - Φωτογραφίες

«Ο Παρθενώνας έχει λάθος όνομα»: Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης

Tags:
ποτά, αλκοόλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK