21:53 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τον πρώτο της δορυφόρο εκτόξευσε η Αιθιοπία για να συλλέγει επιστημονικές παρατηρήσεις για τις γεωργικές καλλιέργειες.

Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος africanews.space, η εκτόξευση του δορυφόρου στο διάστημα έγινε με τη συμβολή της Κίνας.

Ο δορυφόρος ETRSS-1 εκτοξεύτηκε από τη διαστημική βάση Ταϊγιούαν στη βόρεια Κίνα, με ένα κινεζικό πύραυλο Long March 4B να «κουβαλά» τη διαστημική συσκευή παρατήρησης στο διάστημα. Επίσης, η Κίνα κάλυψε σχεδόν ολόκληρο το κόστους του δορυφόρου, ένα ποσό περί τα 8 εκατ. δολάρια.

«Θα αποτελέσει τη βάση για το ιστορικό μας ταξίδι στην ευημερία», σχολίασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Ντεμέκε Μεκόνεν, για την εκτόξευση του 1ου αιθιοπικού δορυφόρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον υπουργό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Αιθιοπίας, Γκεταχούν Μεκουρία, ο δορυφόρος θα γλιτώσει χρήματα για τη χώρα, μιας και μέχρι σήμερα το αφρικανικό κράτος αγόραζε τα συγκεκριμένα δεδομένα από δορυφόρους ξένων χωρών.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα κρίνονται εξαιρετικής κρισιμότητας για μια χώρα τόσο εξαρτημένη από τη γεωργία, όπως η Αιθιοπία, με τις καλλιέργειες και τα δάση να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις πλημμύρες, την ξηρασία και άλλους κλιματικούς κινδύνους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αιθιοπία, με πληθυσμό πάνω από 100 εκατ. έχει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον πλανήτη, με μέση ετήσια άνοδο του ΑΕΠ 9,9%, από το 2007 και μετά.

Να τονίσουμε ότι οι αφρικανικές χώρες έχουν ήδη 41 δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, με τους 38 να έχουν εκτοξευτεί για λογαριασμό ξεχωριστών κρατών και τους υπόλοιπους να αποτελούν πολυεθνικές προσπάθειες.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομικός σκύλος γραπώνει καταζητούμενο: Χύμηξε από το τζάμι και τον άρπαξε - Βίντεο

Ο Στάλιν... επιστρέφει: Τεράστια αφίσα του Στάλιν - Terminator προειδοποιεί ότι ξανάρχεται

Tags:
διάστημα, δορυφόρος, Κίνα, Αιθιοπία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK