11:58 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος εγκεφαλικού για τα άτομα που όχι μόνο κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά παράλληλα καπνίζουν και κανονικά τσιγάρα.

Διπλάσιες είναι οι πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό οι άνθρωποι που καπνίζουν κανονικά τσιγάρα ενώ κάνουν και χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, σε σχέση με τους απλούς καπνιστές.

Επίσης, η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο σε σχέση με τους μη καπνιστές είναι τριπλάσια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο American Journal of Preventive Medicine.

Πρόκειται για ακόμη μια μελέτη που εφιστά στους καπνιστές την προσοχή για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το κάπνισμα, τόσο συμβατικών τσιγάρων όσο και ηλεκτρονικών.

Η έρευνα, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Τάρανγκ Παρέκχ του Πανεπιστημίου Τζόρτζ Μέισον της Βιρτζίνια, έγινε με βάση στοιχεία για σχεδόν 162.000 άτομα ηλικίας 18 έως 44 ετών.

«Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι ο καπνός του τσιγάρου είναι ανάμεσα στους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό. Η μελέτη μας δείχνει ότι οι νεαροί καπνιστές που επίσης κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, βάζουν τον εαυτό τους σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τους νεαρούς καπνιστές, που αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως λιγότερο επιβλαβή και τα θεωρούν ασφαλέστερη λύση. Έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τις επιπτώσεις στην υγεία από το συνδυασμό ηλεκτρονικών και κανονικών τσιγάρων και αυτές δεν είναι καλές», δήλωσε ο Παρέκχ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Tags:
άτμισμα, Κάπνισμα, έρευνα, ηλεκτρονικό τσιγάρο, τσιγάρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK