11:58 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι «πόλεις του μέλλοντος» αποτελούν πρότζεκτ που τείνουν να είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, τόσο για αρχιτεκτονικούς λόγους όσο και για τεχνολογικούς.

Ο ιαπωνικός κολοσσός Toyota σχεδιάζει να κατασκευάσει μια «πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος» στη βάση του διάσημου βουνού Φίτζι, στην οποία θα δοκιμάσει και θα αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας.

Ο Ακίο Τογιότα, πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, περιέγραψε την έννοια της «Φιδογυριστής Πόλης» ως ένα «ζωντανό εργαστήριο» που θα φιλοξενήσει χιλιάδες κατοίκους και θα θέτει υπό δοκιμή αυτόνομα οχήματα, επιτεύγματα της ρομποτικής, έξυπνες κατοικίες, ακόμη και τεχνητή νοημοσύνη σε συνθήκες πραγματικής ζωής.

«Φανταστείτε μια πλήρως ελεγχόμενη περιοχή που θα επιτρέψει στους ερευνητές, τους μηχανικούς και τους επιστήμονες να δοκιμάσουν ελεύθερα τεχνολογίες», δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ανακοινώνοντας τα σχέδια στο συνέδριο τεχνολογίας CES Las Vegas.
«Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτό είναι το προσωπικό όνειρό μου», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κολοσσού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κατοικίες στην πόλη αυτή θα περιλαμβάνουν τις «τελευταίες τεχνολογίες που είναι βοηθητικές για τον άνθρωπο, όπως η ρομποτική στο σπίτι που βοηθά στην καθημερινή ζωή».

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό είναι ένα έργο που μπορεί να τους ωφελήσει όλους. Όχι μόνο την Toyota», δήλωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι η πόλη θα είναι 100% βιώσιμη, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων που θα είναι φτιαγμένα κυρίως από ξύλο, οχήματα πλήρως ενεργειακά αυτόνομα, με μηδενικές εκπομπές και που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και κυψέλες υδρογόνου.

Η Toyota δεν διευκρίνισε πότε θα ολοκληρωθεί η πόλη.

Tags:
Τεχνολογία, ρομποτική, ρομπότ, πόλη, Toyota, μέλλον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK