23:48 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι μόνοι που διασώζονται με το ...αζημίωτο είναι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά με εκδόσεις των Windows 7 (Professional και Enterprise) που θα έχουν τεχνική υποστήριξη έως το 2023, αλλά με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή.

Σταματά από σήμερα Τρίτη η τεχνική υποστήριξη της παλαιότερης αλλά εξαιρετικά δημοφιλούς έκδοσης ακόμα και σήμερα, των Windows 7 και πλέον οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους.

Κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας που τους θωρακίζει απέναντι σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες Windows παγκοσμίως παραμένει πιστός στην έκδοση 7, παρότι από το 2009, οπότε κυκλοφόρησαν, έως σήμερα έχουν λανσαριστεί ακόμα τα Windows 8 (2012), Windows 8.1 (2013) και Windows 10 (2015), σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter.

Μετά τις 14 Ιανουαρίου η Microsoft δεν θα παρέχει τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που κάποιος χάκερ βρει κενό ασφαλείας, έτσι οι υπολογιστές με το συγκεκριμένο λειτουργικό κινδυνεύουν να μολυνθούν εφόσον συνδέονται με το διαδίκτυο. Η αντίθετη περίπτωση άλλωστε είναι σπάνια.

Τα Windows 10 που συστήνει η Microsoft στους χρήστες της δεν είναι πλέον δωρεάν, ενώ δεν αποκλείεται να μην «τρέξουν» ομαλά αν ο υπολογιστής είναι παλιός. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 10 είναι επεξεργαστής 1GHz, μνήμη 1 GB και αποθηκευτικός χώρος 16GB.

Οι επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 7 (Professional και Enterprise) θα διατηρήσουν την τεχνική υποστήριξη έως το 2023, αλλά με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή, σύμφωνα με το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Γκέιτς ξεπέρασε τον Μπέζος και είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Microsoft: 40% πιο παραγωγικοί οι εργαζόμενοι που κάθονται ΠΣΚ

Tags:
υπολογιστής, λειτουργικό πρόγραμμα, Windows 10, Microsoft
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK