15:06 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για να έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας όσον αφορά στον καρκίνο και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις, είναι σημαντικό πάνω απ’ όλα να αποφύγουμε τη ζάχαρη αλλά και τα φαγητά με χαμηλά λιπαρά, γιατί συχνά περιέχουν γλυκαντικά.

Τα παραπάνω ανέφερε ένας Αιγύπτιος καρδιολόγος, όπως αναφέρει σχετικά η ινδική διαδικτυακή εφημερίδα, The Times Hub.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καρδιολόγο, Τζαμάλ Σαμπάν, η ζάχαρη όχι μόνο συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και στη φράξη των στεφανιαίων αρτηριών, ενώ τα λιποκύτταρα συνδέονται απευθείας με την ανάπτυξη καρκίνου.

«Τα καρκινικά κύτταρα είναι “πεινασμένα” για ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις που μπορούν να αναστατώσουν την καρδιακή λειτουργία», τονίζει ο Δρ. Τζαμάλ Σαμπάν.

Τα φαγητά που θα πρέπει να μειώσουμε περιλαμβάνουν τα μπισκότα, τα κέικ και τα άλλα επιδόρπια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και εξευγενισμένους υδρογονάνθρακες, τα αποξηραμένα φρούτα ή τα φρούτα κονσέρβα σε σιρόπι, όπως και τα επεξεργασμένα τρόφιμα για τη μείωση των λιπαρών. Αυτά συχνά περιέχουν γλυκαντικά.

«Πάντα να προσπαθείτε να πίνετε νερό αντί για αναψυκτικά ή χυμό και αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης στον καφέ ή το τσάι. Μπορείτε να προσπαθήσετε να τα αντικαταστήσετε με φυσικά υποκατάστατα», καταλήγει ο Δρ. Σαμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο νέος κορονοϊός ίσως να μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο - Χαμηλός ο κίνδυνος μέχρι τώρα

Έβαλαν γυαλιά 3D σε σουπιές και τους έπαιξαν ταινίες 3D με γαρίδες: Δείτε τι έγινε - Βίντεο

Tags:
καρδιακό επεισόδιο, καρκίνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK