14:39 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα οφέλη από την κατανάλωση τσαγιού, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες το τσάι βοηθά στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Preventive Cardiology, ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις μειώνεται κατά 20%, ενώ ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου μειώνεται κατά 15%.

Ειδικότερα, 10.902 άνθρωποι στην Κίνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, αυτούς που έπιναν τσάι λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα και σ’ αυτούς που έπιναν περισσότερες φορές.

Από τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 1,26 χρόνια σ΄ αυτούς που έπιναν τσάι περισσότερο από 3 φορές κάθε βδομάδα. Ακόμη, παρατηρήθηκε μείωση 20% στον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και 15% μείωση στον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

«Οι κύριες βιοενεργές ενώσεις στο τσάι, οι πολυφαινόλες δεν αποθηκεύονται στο σώμα μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό η συχνή κατανάλωση τσαγιού για μεγάλες περιόδους ίσως είναι αναγκαία για να απολαύσουμε το πλεονέκτημα της καρδιο-προστατευτικής τους δράσης», ανέφερε ο Ντόνγκφενγκ Γκου», επικεφαλής συγγραφέας της συγκεκριμένης μελέτης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα οφέλη του τσαγιού ενισχύονται από τη μακροχρόνια κατανάλωση. Άνθρωποι που πίνουν τσάι για τουλάχιστον 8 χρόνια έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 39%.

Ο κίνδυνος εμφάνισης θανατηφόρου καρδιακής πάθησης μειώνεται κατά 56%, ενώ 29% λιγότερος είναι ο κίνδυνος θανάτου από τις παραπάνω αιτίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά τα φαγητά πρέπει να καταργήσουμε για λιγότερο καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις

Ο νέος κορονοϊός ίσως να μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο - Χαμηλός ο κίνδυνος μέχρι τώρα

Tags:
προσδόκιμο ζωής, καρδιακό επεισόδιο, τσάι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK