14:58 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford ανακάλυψαν ότι υπάρχουν ξεχωριστοί τύποι γήρατος, διακρίνοντάς τους σε 4 βασικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Nature Medicine, 106 υγιείς εθελοντές από 29 έως 75 ετών μελετήθηκαν για 2-3 χρόνια, αναφορικά με τα επίπεδα συγκεκριμένων βιολογικών μικροβίων και μορίων (πρωτεΐνες, μεταβολίτες και λιπίδια) και την εξέλιξή τους στο πέρας του χρόνου.

Από τη συγκεκριμένη μελέτη, οι επιστήμονες κατέληξαν σε 4 βιολογικές πορείες-τύπους γήρανσης του ανθρώπινου σώματος: μεταβολικό, ανοσοποιητικό, υπατικό, και νεφροτικό.

Το να ανήκεις σε κάποιον από αυτούς τους τύπους γήρατος δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι εξαφανίζονται. Αυτή η τυπολογία δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία η γήρανση των βιοενδείξεων είναι πιο εμφανής, αλλά οι κατηγορίες δεν είναι αλληλοαναιρούμενες και μπορούν να συνδυάζονται, αναφέρει ο Μάικλ Σνάιντερ, επικεφαλής της εν λόγω έρευνας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Οι εξελίξεις στην ιατρική βοηθούν τον άνθρωπο να γερνά καλύτερα

«Μπορούμε καθαρά να δούμε πώς οι άνθρωποι γερνούν σε μοριακό επίπεδο και υπάρχει μεγάλη διαφορά όχι μόνο στο πώς ένα άτομο γερνά, αλλά και πόσο γρήγορα», ανέφερε ο Δρ. Σνάιντερ.

Οπότε, αυτή η έρευνα είναι σημαντική γιατί ο τύπος γήρανσης δείχνει πιο μέρος του σώματος θα φθαρεί γρηγορότερα.

Όταν γνωρίζεις κάτι τέτοιο, μπορείς ν’ αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου καταλλήλως και να καθυστερήσεις τη διαδικασία.

Οι συγγραφείς της έρευνας ελπίζουν ότι στο μέλλον, οι γιατροί θα μπορούν να αναμένουν καλύτερα την επιδείνωση της υγείας των ασθενών και να εξατομικεύουν τις θεραπείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το ρόφημα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής λένε οι επιστήμονες

Αυτά τα φαγητά πρέπει να καταργήσουμε για λιγότερο καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις

Tags:
υγεία, ηλικιωμένοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK