04:23 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μια άβολη κατάσταση βρέθηκαν οι υπεύθυνοι του Facebook, καθώς η ιστοσελίδα μετέφρασε λάθος το όνομα του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Σε απολογία προς τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ προχώρησε το Facebook, εξαιτίας μιας λάθος μετάφρασης του ονόματος του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Μιανμάρ, πριν από λίγα 24ωρα.

Αν και το ταξίδι διήρκεσε μόλις δύο ημέρες, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η περίεργη μετάφραση του ονόματος του Κινέζου προέδρου σε επίσημη κυβερνητική σελίδα του Μιανμάρ στο Facebook, όπου το όνομα μεταφράστηκε στα αγγλικά ως «Mr Sh*thole».

«Γνωρίζουμε για ένα θέμα που προέκυψε με τη μετάφραση στα αγγλικά στο Facebook και κάνουμε τα πάντα ώστε να το διορθώσουμε, το συντομότερο δυνατό. Το θέμα δεν αντανακλά τον τρόπο με τον οποία αντιμετωπίζουμε τα προϊόντα μας και τον τρόπο λειτουργίας τους και απολογούμαστε ειλικρινά για την προσβολή που προκαλέσαμε» δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβερνητικής υπηρεσίας, ήταν γεμάτη με το λάθος όνομα, ενώ ακόμα και μια τοπική εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο να περιέχει το λάθος όνομα.

Το Facebook κατά καιρούς ωστόσο, δίνει περίεργες μεταφράσεις από τη γλώσσα της Βιρμανίας. Το 2018 είχε διακόψει τη μετάφραση της συγκεκριμένης γλώσσας για λίγο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σι Τζινπίνγκ στον Τραμπ: Η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις της Κίνας βλάπτουν τα συμφέροντα μας

Σι Τζινπίνγκ: Θέλουμε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά εάν χρειαστεί θα αντεπιτεθούμε

Tags:
Facebook, Σι Τζινπίνγκ, Μιανμάρ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK