15:06 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που μπορεί να φέρει η κακή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, εκφράζει ειδικός.

Αν στο πρόσωπο της Γκρέτα Τούνμπεργκ ο κόσμος έχει βρει μια φωνή που προειδοποιεί για το σκοτεινό μέλλον που περιμένει τη Γη λόγω της κλιματικής αλλαγής, μια άλλη απειλή που ενδεχομένως αποδειχθεί αληθινός κίνδυνος στο άμεσο μέλλον, τίθεται επί τάπητος από τον Δρ. Ντέιβιντ Λέβι, ειδικό στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Δρ. Λέβι, σε συνέντευξη που έδωσε στην Daily Star, προειδοποίησε πως ο τρόπος με τον οποίο η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται στην εποχή μας, ίσως φέρει τον κόσμο πολύ σύντομα αντιμέτωπο με μια πολύ σοβαρή απειλή από ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη.

«Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πιθανοτήτων, από ρομπότ που θα συμπεριφέρονται άσχημα, όχι μόνο επειδή θα έχουν λάθος πληροφορίες ή από κατασκευαστικό λάθος, αλλά και επειδή θα υπάρχει κακοπροαίρετη παρέμβαση από ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να χακάρουν τα ρομπότ και να μπορούν να τα ελέγξουν» δήλωσε.

Ο Λέβι δήλωσε ανήσυχος πως οι κυβερνήσεις ενεργούν πολύ αργά όσον αφορά σε νέους νόμους και εξετάζοντας τις νέες προκλήσεις, ανακαλώντας πως πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας αγνόησε τις προειδοποιήσεις του για κακή χρήση drones και μέσα σε ένα χρόνο, απλά drones κατάφεραν να παραλύσουν την κυκλοφορία του αεροδρομίου του Gatwick του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ο Δρ. Λέβι σημειώνει πως για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερη προσοχή στο θέμα αυτό, χρειαζόμαστε μια «Γκρέτα Τούνμπεργκ του ρομποτικού κόσμου», προσθέτοντας πως επικίνδυνα ρομπότ πιθανόν να βλάψουν την ανθρωπότητα πιο σύντομα από ότι η κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεχνητή νοημοσύνη θα ολοκληρώσει την ημιτελή 10η συμφωνία του Μπετόβεν - Βίντεο

Αυτή είναι η γνώμη του Πούτιν για την τεχνητή νοημοσύνη

 

 

 

 

Tags:
Γκρέτα Τούνμπεργκ, κλιματική αλλαγή, ρομπότ, Τεχνητή Νοημοσύνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK