11:31 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Την εποχή της κασέτας και του Walkman θέλει να επαναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας «Mulann», Ζαν-Λικ Ρενού, καθώς θεωρεί ότι η μουσική βιομηχανία επιστρέφει σε πιο παραδοσιακές μορφές.

Μπορεί τώρα η μουσική να είναι μόλις λίγα κλικ μακριά, αλλά στα '80s και τα '90s ήταν αποθηκευμένη -όχι σε ψηφιακή μορφή- αλλά σε κασέτες και την ακούγαμε σε φορητές συσκευές τύπου Walkman.

Έτσι, λοιπόν, μια εταιρεία από τη Γαλλία αφού επανέφερε τις κασέτες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στα τέλη του 2018, σκοπεύει να κατασκευάσει εκ νέου φορητές συσκευής μουσικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Le Parisien», η εταιρεία «Mulann» θεωρεί ότι υπάρχει στροφή σε παραδοσιακές μορφές αναπαραγωγής της μουσικής και έτσι η ζήτηση είναι υψηλή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ζαν-Λικ Ρενού, δήλωσε το εξής:

«Η μουσική βιομηχανία ενδιαφέρεται και πάλι για την κασέτα. Οι καλλιτέχνες προσφέρουν τώρα το άλμπουμ τους σε αυτό το μέσο παράλληλα με το CD ή το βινύλιο. Ήμουν σε επαφή με κατασκευαστές που ήθελαν να παράγουν συσκευές για να τις ακούσουν, αλλά ο χρόνος πέρασε χωρίς να κινείται τίποτα».

Επιστρέφει και το... μολύβι

Φυσικά, το νέο στοίχημα του Ρενού είναι η κατασκευή φορητών συσκευών για την αναπαραγωγή κασετών και έτσι δημιούργησε, αρχικά, ένα μοντέλο με τη βοήθεια μηχανικών της Thomson.

Μαζί με τη συσκευασία, φυσικά, πωλείται και ένα μολύβι που βοηθά στο γύρισμα της κασέτας, όταν αυτή κολλήσει κατά την αναπαραγωγή της στη φορητή συσκευή.

Βέβαια, ο Ρενού αναγνωρίζει πως η ποιότητα του ήχου δεν είναι καλή στις κασέτες σε σχέση με την ψηφιακή εποχή, αλλά σπεύδει να προσθέσει:

«Δεν είναι αυτό το ζήτημα, θεωρώ ότι υπήρχε χώρος για μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής με καλή ποιότητα».

Διαβάστε ακόμα:

Το Spotify δημιουργεί ειδικές λίστες αναπαραγωγής για τα σκυλιά που είναι μόνα στο σπίτι

Tags:
ήχος, κασέτα, Γαλλία, μουσική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK