09:49 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπισκότα επιχείρησαν να ψήσουν δύο αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πέρασαν τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να δουν αποτέλεσμα.

Ένα ιδιαίτερο πείραμα έγινε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα τέλη Δεκεμβρίου, που περιλάμβανε δύο αστροναύτες, τον Λούκα Παρμιτάνο και την Κριστίνα Κοχ, και αφορούσε το... ψήσιμο μπισκότων.

​Τα πέντε σοκολατένια μπισκότα παρέμειναν σφραγισμένα σ' ένα εργαστήριο στο Τέξας, μετά την επιστροφή τους στη Γη στις αρχές του Ιανουαρίου. Από τα πιο συγκλονιστικά ευρήματα ήταν η διαφορά στον χρόνο ψησίματος, καθώς ο μέσος χρόνος στον πλανήτη μας είναι περίπου 20 λεπτά, ενώ οι αστροναύτες είδαν αποτελέσματα με τη συμπλήρωση δύο ωρών.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να εξετάσουμε για να καταλάβουμε τι ακριβώς προκαλεί αυτή τη διαφορά, αλλά σίγουρα είναι ένα κουλ αποτέλεσμα» είπε σε ανακοίνωσή της η Μέρι Μέρφι, μάνατζερ της ιδιωτικής εταιρείας Nanoracks που εδρεύει στο Τέξας, παράλληλα με την εταιρεία start up Zero G Kitchen που συμμετείχε στο έργο ψησίματος παρέχοντας στην NASA τον ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό φούρνο, σύμφωνα με το Associated Press.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο από τα πέντε τεμάχια ζύμης μπισκότων τοποθετήθηκε στον φούρνο για μια περίοδο 25 λεπτών σε θερμοκρασία 300 βαθμών Κελσίου και βγήκε «σοβαρά άψητο», σύμφωνα με το Associated Press. Αν και οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν για τις επόμενες δύο ζύμες, τα αποτελέσματα δεν βελτιώθηκαν πολύ.

Ο Παρμιτάνο εξήγησε από την πλευρά του τι συνέβη κατά την τέταρτη δοκιμή:

«Έτσι αυτή τη φορά, βλέπω λίγο καφετί. Δεν μπορώ να σας πω αν είναι μαγειρεμένο ολοκληρωτικά ή όχι, αλλά σίγουρα δεν μοιάζει με ζύμη μπισκότου».

Κατά την πέμπτη δοκιμή, η ζύμη αφέθηκε στο φούρνο για 130 λεπτά σε μέγιστη θερμοκρασία 160 βαθμών Κελσίου, και ήταν επιτυχημένη.

Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες από το διάστημα κόβουν την ανάσα: Τι είδαν οι αστροναύτες στον ISS - Βίντεο

Tags:
αστροναύτες, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, μπισκότα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK