19:54 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη, κυβερνητικές ιστοσελίδες «έπεσαν», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να κάνει λόγο για «κυβερνοεπίθεση» με τη μέθοδο του DDoS.

Σε κυβερνοεπίθεση με τη μέθοδο του DDoS (επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης) αποδίδει η κυβέρνηση τα προβλήματα στην πρόσβαση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες το βράδυ της Πέμπτης, τονίζοντας πως άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. 

Χθες Πέμπτη, «έπεσαν» πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους εκείνη του πρωθυπουργού, αλλά και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Έπεσε» η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
© Φωτογραφία : mfa.gr
«Έπεσε» η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών

Επίσης, κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν οι ιστοσελίδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σελίδα του πρωθυπουργού
© Φωτογραφία : primeminister.gr
Σελίδα του πρωθυπουργού

Σε δήλωσή του και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι επρόκειτο για «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών», πρόσθεσε.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ομάδα Τούρκων χάκερ, με ανάρτησή της στο Facebook.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο ειδικός κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος έκανε λόγο για επιθέσεις χαμηλού ρίσκου, τονίζοντας πως από τέτοιες επιθέσεις δεν τίθεται ζήτημα αποκρυπτογράφησης στοιχείων.

Την περασμένη εβδομάδα, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» πολλές επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Tags:
Τουρκία, χάκερ, Κυβέρνηση, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοεπίθεση, κυβερνοχώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK