06:51 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτόξευση έξι δορυφόρων τηλεπικοινωνιών ετοιμάζει τους επόμενους μήνες η Τεχεράνη, προκαλώντας ανησυχία στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους.

Ανάρτηση στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας κάνει γνωστό πως η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει στο διάστημα έξι δορυφόρους τηλεπικοινωνιών, έκανε ο υπουργός Πληροφοριών και Τεχνολογίας Επικοινωνιών του Ιράν, Μοχάμαντ – Ζαβάντ Αζάρι Ζαχρομί.

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε έξι δορυφόρους σε τροχιά. Η ταχύτητα συναρμολόγησης έχει επιταχυνθεί» έγραψε στο Twitter ο Ζαχρομί.

Την περασμένη χρονιά, στα τέλη Οκτωβρίου, ο Ζαχρομί είχε δηλώσει πως το Ιράν σχεδιάζει να εκτοξεύσει νέους δορυφόρους μέχρι το τέλος του Ιρανικού ημερολογιακού έτους, το οποίο τελειώνει στις 19 Μαρτίου.

Τον Αύγουστο του 2019, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έκρηξη ενός ιρανικού πυραύλου μεταφοράς, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης από το διαστημικό κέντρο Ιμάμ Χομεϊνί, αν και οι ιρανικές Αρχές το αρνήθηκαν.

Διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, ανησυχούν με τις εκτοξεύσεις πυραύλων από την Τεχεράνη, υποστηρίζοντας πως παραβιάζουν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία καλεί το Ιράν να διακόψει την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Από την πλευρά του, το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιμένει πως οι συγκεκριμένες εκτοξεύσεις δεν παραβιάζουν καμία απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γάλλος υπουργός Εξωτερικών: Το Ιράν μπορεί να αποκτήσει πυρηνική βόμβα σε 1 με 2 χρόνια

Η Roscosmos σκοπεύει να στείλει στο διάστημα 600 δορυφόρους μέχρι το 2030

 

 

 

 

Tags:
Τεχεράνη, ΗΠΑ, δορυφόροι, διάστημα, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK