11:50 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Χρήστης του διαδικτύου υποστηρίζει μέσω βίντεο που έχει αναρτήσει, πως έχει εντοπίσει μια μυστηριώδη κατασκευή στους πάγους της Ανταρκτικής

Η εφαρμογή της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, Google Earth έχει κατά καιρούς μοιράσει απίστευτες εικόνες, που προκαλούν ποικιλία συναισθημάτων. Από γέλια, τρόμο μέχρι και έκπληξη.

Αυτή τη φορά, ένας χρήστης του διαδικτύου, υποστηρίζει πως μέσω της εν λόγω εφαρμογής, έχει εντοπίσει στους πάγους της Ανταρκτικής ένα τεράστιο κτίριο και μοιράζεται τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις με ένα βίντεο στο διαδίκτυο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο χρήστης μεγεθύνει την εικόνα σε μια περιοχή, όπου εμφανίζεται μια τεράστια τετράγωνη κατασκευή να εξέχει από τους πάγους.

«Από την κορυφή μέχρι το έδαφος, είναι περίπου 2.000 πόδια – απίστευτο» αναφέρει ο αφηγητής στο βίντεο, προσθέτοντας «είναι πολύ μεγάλο, πολύ συμμετρικό και μοιάζει με κτίριο. Μπορεί να είναι και ένα τυχαίο κομμάτι πάγου υποθέτω».

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες views και μερικοί χρήστες του διαδικτύου προσφέρουν τις δικές τους απόψεις και υποθέσεις. «Μπορεί να είναι ένας γιγαντιαίος μονόλιθος από έναν αρχαίο πολιτισμό;» αναρωτιέται κάποιος, ενώ άλλος προτείνει τη θεωρία πως μοιάζει με μια «τεράστια μπαταρία»

«Σε εμένα φαίνεται σαν μία τέντα που αιωρείται πάνω από το έδαφος, ίσως ένα σκάφος; Δημιουργεί την δική του σκιά!» σημειώνει ένας τρίτος.

Οι πιο ορθολογιστές και σκεπτικιστές από την πλευρά τους, τείνουν να βλέπουν απλώς ένα παράξενο σε σχήμα κομμάτι πάγου.

Πάντως, εκτός από αυτούς που συνεχώς ψάχνουν για θεωρίες συνωμοσίας, ακόμα και επιστήμονες εντοπίζουν διάφορα φαινόμενα που τους κάνουν να απορούν.

Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη, ένας νέος τύπος «αδύνατου» σωματιδίου, εντοπίστηκε από έναν αισθητήρα του πειράματος ANITA (Antarctic Impulsive Transient Antenna), σύμφωνα με το περιοδικό NewScientist, καθώς όπως είπαν οι ερευνητές εντοπίστηκαν σωματίδια «νετρίνα εξαιρετικά μεγάλης ενέργειας» που έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν μέσα από τη Γη, κάτι που θα έπρεπε να είναι αδύνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η έκρηξη του Βεζούβιου μετέτρεψε εγκέφαλο σε γυαλί

Επιστήμονες βρήκαν μικροοργανισμό, που ίσως αποτελεί την πρώτη μορφή ζωής στη Γη

Tags:
Google, Google Earth, Γη, βίντεο, Ανταρκτική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK