19:51 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο πλαίσιο οργανωμένης και κρατικά υποστηριζόμενης επιχείρησης κυβερνοπολέμου φέρεται να εντάσσονται οι πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις σε site της ελληνικής κυβέρνησης.

Χάκερς που «εργάζονται για τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης» φέρεται να είναι οι υπεύθυνοι για τις δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικές ιστοσελίδες χωρών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονται τρεις ανώνυμες πηγές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Το δημοσίευμα αφορά κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τουλάχιστον 30 οργανισμών, κυβερνητικών υπουργείων, πρεσβειών, υπηρεσιών ασφαλείας, εταιρειών κ.α.

«Θύματα» των Τούρκων έχουν πέσει τόσο η ελληνική, όσο και η κυπριακή κυβέρνηση, με τους «Anonymus Greece» μάλιστα, να δίνουν στη δημοσιότητα τα προσωπικά στοιχεία δύο εκ των χάκερς.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να εντάσσονται σε μία κρατικά υποστηριζόμενη επιχείρηση κυβερνο-κατασκοπείας, η οποία διεξάγεται για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων.

Το συμπέρασμα αυτό, μάλιστα, προκύπτει από τα εξής τρία στοιχεία:

  • Την ταυτότητα και την τοποθεσία των θυμάτων, καθώς πρόκειται για χώρες που έχουν γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία
  • Ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν τουρκικές υποδομές
  • Πληροφορίες που εμπεριέχονται σε εμπιστευτική έκθεση μυστικών υπηρεσιών

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ ανώνυμος αξιωματούχος της Άγκυρας υπενθύμισε ότι και η ίδια η Τουρκία έχει πέσει θύμα κυβερνο-επιθέσεων.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει διαμηνύει τα εξής, σχετικά με τις τουρκικές κυβερνο-επιθέσεις.

«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών»

Από την πλευρά του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1», ο ειδικός κυβερνοασφάλειας, Γιάννης Μαλτέζος, έχει κάνει λόγο για επιθέσεις χαμηλού ρίσκου, εξηγώντας ότι από τέτοιες επιθέσεις δεν τίθεται ζήτημα αποκρυπτογράφησης στοιχείων.

Tags:
Κυβέρνηση, κυβερνοχώρος, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπίθεση, χάκερ, διαδίκτυο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK