09:31 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στη Huawei να έχει περιορισμένο ρόλο στην κατασκευή των δικτύων 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει στη Huawei να έχει έναν περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη των δικτύων 5G της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, η βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι προμηθευτές υψηλού ρίσκου θα αποκλειστούν από τον ευαίσθητο πυρήνα των δικτύων και θα υπάρχει ανώτατο ποσοστό 35% στην εμπλοκή τους σε μη ευαίσθητα τμήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ότι η Huawei θα αποκλειστεί από δίκτυα που σχετίζονται με τομείς ασφαλείας, μεταξύ των οποίων κι αυτά που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές, όπως σε σημεία με πυρηνικά και στρατιωτικές βάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ επιδίωκαν τον πλήρη αποκλεισμό της Huawei από το Ηνωμένο Βασίλειο στη βάση «ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια» και υποστηρίζοντας ότι ο εξοπλισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση για κατασκοπεία.

Τόσο ο κινεζικός κολοσσός όσο και η κινεζική κυβέρνηση έχουν επανειλημμένως απορρίψει ως ψευδείς τους ισχυρισμούς αυτούς.

Η απάντηση της Huawei στη βρετανική κυβέρνηση

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, η Huawei καλωσόρισε την απόφαση της Βρετανίας.

«Η Huawei είναι καθησυχασμένη από την επιβεβαίωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να συνεχίσουμε με την την ανάπτυξη του 5G», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Huawei, Victor Zhang.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια απόφαση που βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία.

«Αυτή η απόφαση που βασίζεται σε τεκμήρια θα οδηγήσει σε μια πιο προηγμένη, πιο ασφαλή και οικονομικά πιο αποτελεσματική υποδομή τηλεπικοινωνιών που θα είναι κατάλληλη για το μέλλον. Δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσβαση στην κορυφαία τεχνολογία και εξασφαλίζει μια ανταγωνιστική αγορά», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βερολίνο για Huawei: Καμία γερμανική εταιρεία δεν μπορεί να «χτίσει» το δίκτυο 5G

Πληροφορίες πως η Μέρκελ ζητά αναβολή της απόφασης για το 5G μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Αγγλία, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Huawei 5G, 5G, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK