05:02 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτό να μετατρέψετε έναν "πράσινο" δρόμο σε "κόκκινο" στους χάρτες, έχοντας αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο, αφού οι οδηγοί θα προτιμήσουν άλλες διαδρομές για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα».

Ένας άντρας με έδρα το Βερολίνο κατόρθωσε να δημιουργήσει μια κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μία από τις κύριες γέφυρες του Σπρι, χρησιμοπ[οιώντας τίποτα αάλλο παρά ένα καρότσι και 99 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα.

Το περίεργο ήταν πως το κυκλοφοριακό κομφούζιο υπήρχε μόνο στο Google Maps!

Χρησιμοποιώντας 99 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα, ο Σάιμον Βέκερτ εκμεταλλεύτηκε την μετάδοση δεδομένων κίνησης σε πραγματικό χρόνο, και έπεισε τον αλγόριθμο των Google Maps πως σε μία από τις κεντρικές γέφυρες του Spree υπήρχαν 99 κολλημένα αυτοκίνητα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μόνο αυτός και τραβούσε αργά τα κινητά, μέσα σε ένα κόκκινο καροτσάκι.

«Με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτό να μετατρέψετε έναν "πράσινο" δρόμο σε "κόκκινο" στους χάρτες, έχοντας αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο, αφού οι οδηγοί θα προτιμήσουν άλλες διαδρομές για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα», τόνισε ο Βέκερτ για το κόλπο του «Google Maps Hacks».

Το κόκκινο καρότσι με τα 99 κινητά που «κορόιδεψε» το Google Maps
© Φωτογραφία : simonweckert.com
Το κόκκινο καρότσι με τα 99 κινητά που «κορόιδεψε» το Google Maps

Ακόμη, σε δήλωση του, σε ένα άρθρο περιοδικού του γερμανού ανθρωπολόγου Μόριτζ Άχλερτ, ο Βέκερτ τόνισε: «Η υπηρεσία των Google Maps έχει αλλάξει θεμελιακά την αντίληψή μας για το τι είναι ένας χάρτης, πώς αλληλεπιδρούμε με τους χάρτες, τα τεχνολογικά τους όρια και την εμφάνισή τους. Πώς σχετίζεται η τέχνη της εξαπάτησης με τις τεχνικές παρακολούθησης, ελέγχου και ρύθμισης στα Google's maps;».

Ένα από τα κυκλοφοριακά μποτιλιαρίσματα του Βέκερτ «έτρεξε» απευθείας στα γραφεία της Google στο Βερολίνο, καθώς τα βίντεο του καλλιτέχνη δεν έδειχναν καθόλου αυτοκίνητα στο δρόμο - αν και υπήρχαν πολλά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε: «Είτε με αυτοκίνητο, καροτσάκι ή καμήλα, μας αρέσει να βλέπουμε τις δημιουργικές χρήσεις των χαρτών της Google, καθώς μας βοηθά να κάνουμε τους χάρτες να λειτουργούν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου».

Το ψηφιακό έργο του Βέκερτ έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν 15η επέτειο από την ίδρυση των Google Maps.

Το 2015, η εταιρεία είχε αναγκαστεί να απενεργοποιήσει ένα χαρακτηριστικό των χαρτών, το Map Maker, όταν μία συντονισμένη δράση είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός εικονικού πάρκου, που εμφάνιζε το ρομπότ του Android να ουρεί στο λογότυπο της Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρέμε... Google: H Huawei βγάζει τα δικά της «Google Maps»

«Κυνηγός εξωγήινων» ανακαλύπτει στο google maps την Περιοχή 51 της Κίνας -Βίντεο

Tags:
κίνηση, μποτιλιάρισμα, δρόμοι, Google Maps, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK