02:14 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ιράν ξεκίνησε να κατασκευάζει διαστημικές κάψουλες για να στείλουν Ιρανούς αστροναύτες στο διάστημα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Στην ανακοίνωση πως η χώρα του έχει ξεκινήσει τη δημιουργία διαστημικών θάλαμων, που θα μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες στο διάστημα, προχώρησε ο υπουργός Πληροφοριών και Τεχνολογιών Επικοινωνίας του Ιράν, Μοχάμαντ Γιαβάντ Αζάρι Γιαχρομί.

«Σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε το εξής. Σήμερα έχουμε κατευθύνει το ερευνητικό κέντρο του υπουργείου των Επιστημών στη δημιουργία πέντε διαστημικών θάλαμων για τη χώρα μας, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να μεταφέρουμε ένα άτομο σε τροχιά 190 χιλιομέτρων» δήλωσε ο Γιαχρομί κατά τη διάρκεια φόρουμ την Τρίτη, όπως αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ISNA.

Τον Ιανουάριο, ο Γιαχρομί είχε δηλώσει πως το Ιράν είχε ετοιμάσει έξι δορυφόρους για εκτόξευση στο διάστημα. Τον Οκτώβριο της χρονιάς που πέρασε, ο υπουργός δήλωσε πως το Ιράν σκοπεύει να εκτοξεύσει στο διάστημα νέους δορυφόρους μέχρι το τέλος του τρέχοντος Ιρανικού έτους, το οποίο συμπίπτει με την 19η Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως το Ιράν σχεδιάζει να στείλει έναν αστροναύτη στο διάστημα, αλλά χρειαζόταν τη βοήθεια άλλων χωρών για να το πραγματοποιήσει. Ο Γιαχρομί είχε αναφέρει τη Ρωσία συγκεκριμένα, ως μία από τις χώρες με τις οποίες το Ιράν σκοπεύει να συνομιλήσει για πιθανή βοήθεια στην αποστολή Ιρανού αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστροναύτες έψησαν μπισκότα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε δύο ώρες

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε σοβαρό ιατρικό περιστατικό στο διάστημα

Tags:
Ρωσία, δορυφόροι, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), διάστημα, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK