04:56 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αποδείξεις για την ύπαρξη μιας άγνωστης φυλής, μέχρι τώρα, υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν δύο γενετιστές από την Καλιφόρνια.

Την ανακάλυψη ενός χαμένου κρίκου στο ανθρώπινο γενεαλογικό δέντρο, υποστηρίζουν πως έκαναν δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Οι γενετιστές Αρούν Ντουρβασούλα και Σρίραμ Σανκαραράμαν, βρήκαν δείγματα DNA από έναν αρχαϊκό πληθυσμό – φάντασμα σε δείγματα από πληθυσμούς της Δυτικής Αφρικής όπως η φυλή Γιορούμπα της Νιγηρίας και των Μέντε της Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εργασίας τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances, πραγματοποιήθηκε σύγκριση της γενετικής ποικιλίας στους Χόμο Σάπιενς, τους Νεάντερνταλς και των Ντενισοβανς, ώστε να διαπιστωθεί πως νέοι τύποι γενοτύπων δημιουργούνται, σε κάθε κλάδο του δέντρου της ανθρωπότητας.

Όπως υποστηρίζουν οι Ντουρβασούλα και Σανκαραραμάν, οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της δυτικής Αφρικής και της φυλής – φάντασμα, πριν από περίπου 50.000 χρόνια έσμιξαν, την ίδια δηλαδή περίοδο όταν άνθρωποι της Ευρασίας έσμιξαν με τους εξαφανισμένους πλέον Νεάντερνταλς και Ντενισοβάνς αν και δεν μπορούν να διαπιστώσουν σε ποιο είδος ανήκει αυτή η φυλή.

Οι γενετιστές σημειώνουν πως απολιθώματα, όπως ενός κρανίου ηλικίας 11.200 ετών που βρέθηκε σε σπηλιά της Νιγηρίας το 1965, ανήκει σε αυτή τη φυλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Πώς μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη της φυλής

Η νέα ανακάλυψη ίσως μπορεί να ρίξει φως στην ανθρώπινη γενετική ποικιλία της Αφρικανικής ηπείρου, η οποία είναι δύσκολο να ερευνηθεί λόγω της σπανιότητας απολιθωμάτων, αν και είναι σχεδόν αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, πως η σύγχρονη ανθρωπότητα εξελίχθηκε στην Αφρική.

Όπως λένε οι New York Times, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποδειχθεί ο ισχυρισμός των δύο γενετιστών, είναι να ταυτοποιηθεί το DNA του κρανίου της Νιγηρίας με κάποιο άλλο δείγμα.

«Αυτή θα είναι η χρυσή τομή. Δεν μπορώ να περιμένω να γίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Σανκαραραμάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη φυλακή ο Κινέζος που δημιούργησε γενετικά τρομοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα

Επιστήμονες αποτύπωσαν το πώς έμοιαζε το πρόσωπο των ανθρώπων πριν από 50.000 χρόνια - Βίντεο

 

Tags:
DNA, γενετική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK