02:47 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Huawei άσκησε κριτική σε μια έκθεση της Wall Street Journal η οποία ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολωσσός είναι ικανός να συλλέγει δεδομένα από τα κινητά χρησιμοποιώντας «πίσω πόρτες» μέσω του του 5G.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι «πετώντας λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Huawei, Τζον Σάφολκ.

«Ο εξοπλισμός μας πρέπει να συνδεθεί, και συχνά η πύλη βρίσκεται σε ειδικό δωμάτιο. Δεν γνωρίζω κανέναν χειριστή που έχει πει στη Huawei "ελάτε να καθίσετε σε αυτό το δωμάτιο και να δείτε τι συμβαίνει με τα δεδομένα". Αν ανακάλυπτα ότι το προσωπικό μας είχε εμπλακεί σε τέτοια πράγματα, τότε θα αναλαμβάναμε και τις κατάλληλες ενέργειες για αυτό», δήλωσε ο Σάφολκ.

Ο αντιπρόεδρος της Huawei αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον ότι η εταιρεία αποκτύπτει τη συμμετοχή της σε διάφορα πρότζεκτς στη Βόρεια Κορέα.

Σχολιάζοντας αυτές τις κατηγορίες, ο Σάφολκ είπε ότι η Huawei είναι αυστηρή όσον αφορά τη συμμόρφωση σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες.

Αυτή η αντίδραση έρχεται ως απάντηση στην απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ασκήσει νέες ποινικές κατηγορίες εναντίον της Huawei νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας την πολυεθνική εταιρεία ότι έχει υποκλέψει εμπορικά μυστικά.

Η Huawei έχει ήδη υπογράψει περίπου 50 διεθνείς συμφωνίες για το δίκτυο 5G σε μεγάλες αγορές, όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία, και έτσι είναι μπροστά από αντίπαλες εταιρείες. Ο πρόεδρος του τμήματος της 5G κινεζικής εταιρείας, Γιανγκ Τσαομπίν, υποστήριξε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα πληγεί από τον αμερικανικό αποκλεισμό, λόγω του ότι «δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε μια εταιρεία ή σε μια χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πληροφορίες ότι η Βρετανία γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ και θα συνεργαστεί με Huawei για το 5G

Στέλεχος Huawei: Οι ΗΠΑ μας χρειάζονται περισσότερο απ' ό,τι εμείς εκείνες

Tags:
Κίνα, 5G, ΗΠΑ, Huawei 5G, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK