14:17 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Nuro R2 είναι το 1ο αυτόνομο όχημα χωρίς τιμόνι, πεντάλ ή καθρέφτες που έλαβε άδεια για δοκιμές στους αμερικανικούς δρόμους.

Πρόκειται για τη 2η γενιά οχημάτων της εταιρείας Nuro που εξειδικεύεται στην κατασκευή αυτόνομων οχημάτων διανομής. Το όνομά του είναι R2 και πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές στο Τέξας.

Οι κανόνες για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων προϋποθέτουν την ύπαρξη μέσων ελέγχου που θα επιτρέπουν σε έναν οδηγό να πάρει τον έλεγχο τους, αλλά η υπουργός μεταφορών των ΗΠΑ, Ελέιν Τσάο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεδομένης της ανώτατης ταχύτητας των 25 μιλίων/ώρα του οχήματος, αυτές οι προϋποθέσεις «πλέον δεν έχουν νόημα».

Το Nuro R2 έχει σχήμα που μοιάζει με αβγό και είναι μικρότερο από τα περισσότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, διαθέτει δύο χώρους για μεταφορές φορτίου με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Χρησιμοποιεί ραντάρ, θερμικές κάμερες και κάμερες 360 μοιρών για να κατευθύνει τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρεία, το R2 θα διανέμει πίτσες για την Domino’s Pizza, ψώνια από τα σουπερμάρκετ Kroger και προϊόντα από τo Walmart, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στο Houston, σύμφωνα με το BBC.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Nuro ιδρύθηκε από 2 πρώην μηχανικούς της Google και χρηματοδοτείται από την ιαπωνική εταιρεία Softbank.

Δείτε το βίντεο:

 

Tags:
αυτοκίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK