06:04 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την ευκρινέστερη μέχρι τώρα πανοραμική εικόνα από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, αποτύπωσε ρομποτικό όχημα της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Το πανόραμα, την εικόνα 360 μοιρών, με τη μεγαλύτερη ανάλυση που έχει ληφθεί μέχρι τώρα από την επιφάνεια του Άρη, τράβηξε το διαστημικό αυτοκινούμενο ρομπότ (rover) της NASA, Curiosity, το οποίο βρίσκεται στον Κόκκινο πλανήτη.

Το συγκεκριμένο πανόραμα, το οποίο αποτελείται από 1.000 φωτογραφίες που ελήφθησαν από το Curiosity, μεταξύ 2 το μεσημερί (ώρα Άρη) κατά την Ημέρα Ευχαριστιών του 2019, δημιουργήθηκε από την Mastcam (Mast Camera), την τηλεσκοπική κάμερα δηλαδή που διαθέτει το ρομποτικό όχημα, όπως τα περισκόπια στα υποβρύχια, η οποία είναι μία από τα πολλά εργαλεία που διαθέτει.

«Η Mastcam του οχήματος... βασισμένη στο μεσαίας γωνίας φακό που διαθέτει για χαμηλής ανάλυσης εικόνες, παρήγαγε ένα πανόραμα, ανάλυσης περίπου 650 εκατομμυρίων πίξελς, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα μέρος του οχήματος καθώς και ο ρομποτικός του βραχίονας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η NASA, στην επίσημη ιστοσελίδα της.

​Το εν λόγω πανόραμα, απεικονίζει το «Glen Torridon», μια περιοχή του Άρη, ύψους 5,5 χιλιομέτρων, η οποία ονομάστηκε από την ομώνυμη περιοχή της Σκωτίας.

Σύμφωνα με επιστήμονα του προγράμματος του Curiosity, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ρομποτικό όχημα παρήγαγε μια πανοραμική εικόνα, 360 μοιρών.

Tags:
φωτογραφία, διάστημα, κόκκινος πλανήτης, πλανήτης, Άρης, Curiosity, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK