15:54 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τον «διαστημικό επισκέπτη» 1998 OR2, τον αστεροειδή δηλαδή που θα πλησιάσει τη Γη στις 29 Απριλίου, αναμένουν οι επιστήμονες της NASA.

Την «κοντινή προσέγγιση» ενός αστεροειδή, ο οποίος υπολογίζεται πως έχει διάμετρο 1.8 έως 4,1 χιλιομέτρων, στις 29 Απριλίου, αναμένει το αρμόδιο Κέντρο Ερευνών της NASA, που παρακολουθεί αντικείμενα που βρίσκονται ή κατευθύνονται κοντά στη Γη.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, ο οποίος έχει ονομαστεί  52768 (1998 OR2), είχε πλησιάσει τον πλανήτη μας ξανά, στις 12 Μαρτίου του 2009.

Αν και ο διαστημικός αυτός βράχος κινείται με ταχύτητα περίπου 8,7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς η απόσταση που θα πλησιάσει τη Γη, υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 0.04205 αστρονομικές μονάδες. Ως μέτρο σύγκρισης, σημειώνεται πως μία αστρονομική μονάδα, ισούται με 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή η απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Αυτό σημαίνει πως η κοντινότερη απόσταση που θα πλησιάσει ο 1998 OR2 τον πλανήτη μας, θα είναι περίπου 6,29 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ο κίνδυνος από σύγκρουση με αστεροειδή

Ωστόσο, η NASA θεωρεί τέτοιες προσεγγίσεις ως «κοντινές», ακόμα και αν είναι δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων απόστασης.

Τα αντικείμενα με κοντινή προσέγγιση στη Γη, παρακολουθούνται προσεκτικά από τη διαστημική υπηρεσία, αφού όπως σημειώνεται και σε αναφορά του 2018, τέτοια «αντικείμενα με διάμετρο ενός χιλιομέτρου και άνω, μπορούν να προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή» σε περίπτωση που συγκρουστούν με τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων τσουνάμι αλλά και άλλων δευτερογενών συνεπειών.

Tags:
NASA, αστεροειδής, Γη, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK