08:09 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, Χρήστος Καλλονιάτης, αυτήν τη στιγμή προετοιμάζεται η πρώτη παρτίδα με τις τυπωμένες προστατευτικές μάσκες.

Στην τύπωση προστατευτικών μασκών προκειμένου να τις παραδώσει στους υγειονομικούς φορείς, προχώρησε το ερευνητικό εργαστήριο PrivaSI Lab του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως περιγράφει και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος, Χρήστος Καλλονιάτης, στο ΑΜΠΕ, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ήταν η μέρα που τα μέλη του εργαστηρίου έλαβαν την απόφαση για συμμετοχή στην πρωτοβουλία «HELLAS COVID 3D Supplies», που διοργανώνει η ομάδα 3DHUB, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής επισημαίνει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της δράσης, Κωστή Κουτρέτσο, του οποίου και μετέφερε τη διαθεσιμότητα του εργαστηρίου του σε εξοπλισμό, καθώς και την προθυμία συμμετοχής στη δράση.

«Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, με χαρά ξεκινήσαμε την παραγωγή προσωπίδων για τις μάσκες, που θα πρέπει να παραδοθούν σταδιακά στους φορείς που έχουν ανάγκη. Έχουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια»

Όσον αφορά το εργαστήριο «Privacy Engineering and Social Informatics», ασχολείται κυρίως με ζητήματα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας, με τον σχεδιασμό και την κατασκευή έξυπνων συσκευών και με τις τυπώσεις σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
3d printer, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μάσκες, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK