22:03 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Το WhatsApp θεσπίζει περιορισμούς στην ανταλλαγή μηνυμάτων, ώστε να περιοριστεί η διάδοση fake news που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού.

Στον περιορισμό της άμεσης ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων προχωρά η εταιρεία WhatsApp, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη διάδοση fake news, η οποία έχει γιγαντωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η θυγατρική εταιρία του Facebook αποφάσισε να αλλάξει τους κανονισμούς για τους χρήστες της και για τη δυνατότητα να προωθούν μηνύματα, τα οποία «δεν προέρχονται από στενή επαφή» και είναι στην ουσία «λιγότερο προσωπικά» σε σύγκριση με τα τυπικά μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του WhatsApp.

«Θεσπίζουμε πλέον περιορισμό, ώστε αυτά τα μηνύματα να μπορούν να προωθηθούν σε μία συνομιλία κάθε φορά», ανακοίνωσε η WhatsApp την Τρίτη.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των προωθημένων μηνυμάτων, για τα οποία οι χρήστες αναφέρουν πως αισθάνονται κυριευμένοι από αυτά και τα οποία συμβάλουν στη διάδοση της παραπληροφόρησης.

Παραπλανητικά γραπτά μηνύματα και ηχητικά μηνύματα, τα οποία κυκλοφορούν μέσω του WhatsApp, διαφήμιζαν ψεύτικες θεραπείες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό. Ένα τέτοιο μήνυμα προς τη Νότια Αφρική, υποστήριζε πως υπάρχει σχέση μεταξύ της θνησιμότητας από τον COVID-19 και διάφορων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπιστεί ο πυρετός

Σε μια άλλη περίπτωση, μία γυναίκα συνελήφθη στην Ινδία επειδή υποστήριζε μέσω του WhatsApp πως η κυβέρνηση κρύβει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του COVID-19. Παρόμοια μηνύματα για ψευδείς αριθμούς κυκλοφορούσαν σε διάφορες ομάδες του WhatsApp παγκοσμίως.

Τον Φεβρουάριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει πως η απότομη εξάπλωση του ιού, εξελίσσεται παράλληλα με μια μαζική αύξηση πληροφοριών, μερικές εκ των οποίων είναι ανακριβείς, δυσκολεύοντας έτσι τον κόσμο από το να βρει βάσιμες και εξειδικευμένες οδηγίες για την καταπολέμηση του ιού.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, μηνύματα, πανδημία, κορονοϊός, παραπληροφόρηση, fake news, WhatsApp
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK