18:32 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 0 0
Βρείτε μας

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μείωση των μετακινήσεων στην Ελλάδα με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού παρουσιάζει η Apple στο Mobility Trends Report.

Μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στην οδήγηση στην Ελλάδα λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καταγράφει online εργαλείο της Apple που παρουσιάζει τις αλλαγές στις μετακινήσεις και συνήθειες των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Στόχος της Apple είναι να βοηθήσει τις αρχές δημόσιας υγείας να βεβαιώσουν κατά πόσο ο πληθυσμός τηρεί τα μέτρα.

Το Mobility Trends Report της Apple βασίζεται στη χρήση του Χάρτη (Apple Maps) σε όλες τις συσκευές iPhone και καλύπτει αρχικά 63 χώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καθώς δεν συσχετίζει τα δεδομένα από την εφαρμογή του Χάρτη με την ταυτότητα των χρηστών ούτε διατηρεί ιστορικό για το πού πήγε ο κάθε χρήστης.

Μέχρι σήμερα, το Mobility Trends Report καταγράφει τις μεταβολές σε μόνο τρεις κατηγορίες μετακινήσεων: με τα πόδια, με αυτοκίνητο και με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι για την Ελλάδα δεν δίνονται πληροφορίες για μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς. Όσον αφορά τις άλλες δύο κατηγορίες, καταγράφεται μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στο οδήγημα μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 13 Απριλίου.

Η μείωση στις μετακινήσεις στην Ελλάδα είχε φθάσει στην αποκορύφωση περίπου στις 4 και 5 Απριλίου, αλλά έκτοτε εμφανίζεται μια σταδιακή αύξηση τόσο στις πεζοπορίες όσο και στις μετακινήσεις με αυτοκίνητα.

Μείωση των μετακινήσεων στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού σύμφωνα με το Mobility Trends Report της Apple
© Φωτογραφία : apple.com
Μείωση των μετακινήσεων στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού σύμφωνα με το Mobility Trends Report της Apple

To Community Mobility Reports της Google

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο εργαλείο έχει παρουσιάσει και η Google που καλύπτει περισσότερες χώρες.

Το Community Mobility Reports καλύπτει 131 χώρες και περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές (καταστήματα, πάρκα, γραφεία κ.α.).

Εκ των πραγμάτων, η Apple έχει διαθέσιμα λιγότερα δεδομένα σε σχέση με τη Google, η οποία κάνει χρήση στοιχείων όχι μόνο από κάθε συσκευή Android, αλλά ακόμη και από τα iPhones της Apple, στα οποία είναι εγκατεστημένο το Google Maps.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
κορονοϊός, Apple, Ελλάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK