17:47 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον αστεροειδή 1998 OR2 ο οποίος θα πλησιάσει τον πλανήτη μας στις 29 Απριλίου, απαθανάτισαν οι επιστήμονες του αστεροσκοπείου Αρεσίμπο.

Την εικόνα ενός τεράστιου αστεροειδούς, ο οποίος θα περάσει κοντά από τη Γη, στις 29 Απριλίου, δημοσίευσε το αστεροσκοπείο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο διαστημικός βράχος, που ονομάζεται 1998 OR2, αν και θα πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 6,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ανήκει στην κατηγορία των αντικειμένων που οι επιστήμονες της NASA αναφέρουν ως near-Earth object, δηλαδή με εγγύτητα στη Γη, (επιστημονικός όρος «γεωπλήσια αντικείμενα») και κινείται με ταχύτητα 8,7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Η εικόνα του αστεροειδή που απαθανάτισαν οι επιστήμονες, είναι από τις 18 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Ερευνών Γεωπλήσιων Αντικειμένων, ο αστεροειδής 1998 OR2, εκτιμάται πως έχει από 1,8 χιλιόμετρα έως 4,1 χιλιόμετρα μήκος.

Στις 29 Απριλίου, ημέρα που θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας, θα απέχει από εμάς περίπου 6,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή σε σύγκριση, 16 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

Εκτός από το αστεροσκοπείο Αρεσίμπο που παρακολουθεί τον 1998 OR2, ο Ιταλός αστρονόμος Τζιανλούκα Μάσι παρακολουθεί επίσης τον αστεροειδή και στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ζωντανή μετάδοση μέσω του διαδικτύου, μέσω της οποίας θα μας παρουσιάσει εικόνες του αστεροειδή από τηλεσκόπιο.

Tags:
NASA, Σελήνη, Γη, διάστημα, αστεροειδής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK