19:36 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ερευνητές υποστηρίζουν πως εντόπισαν στοιχεία για θάνατο από πτώση μετεωρίτη στην περιοχή του σημερινού Ιράκ, τον Αύγουστο του 1888.

Στοιχεία για θάνατο από χτύπημα μετεωρίτη υποστηρίζουν πως εντόπισαν ερευνητές, τα οποία αν αποδειχθούν σωστά θα αποδεικνύουν και τον πρώτο θάνατο ανθρώπου από μετεωρίτη στην ιστορία.

Μέχρι τώρα, υπάρχουν κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για έναν ουσιαστικά τραυματισμό από διαστημικό βράχο που έπεσε στη Γη, χτυπώντας έναν σκύλο, στην Αίγυπτο το 1911.

Οι επιστήμονες ωστόσο, ισχυρίζονται πως έχουν εντοπίσει στοιχεία πως στις 22 Αυγούστου του 1888, ένας μετεωρίτης έπεσε από τον ουρανό και χτύπησε θανάσιμα έναν άνθρωπο. Όπως λένε, ο ισχυρισμός τους βασίζεται σε τρία χειρόγραφα, γραμμένα σε Τουρκικά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία βρέθηκαν στα Αρχεία του Τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, διάφοροι μετεωρίτες χτύπησαν έναν λόφο στην επαρχία Σουλαϊμανιγια, στην περιοχή του σημερινού Ιράκ. «Αυτόπτες μάρτυρες» οι μαρτυρίες των οποίων επικαλούνται στην έρευνα, είχαν δηλώσει πως «ένα εξωγήινο αντικείμενο πλησίασε την περιοχή από τα νοτιοανατολικά, ακολούθησε έκρηξη στον αέρα και ακολούθησε μια βροχή από πέτρες, διάρκειας 10 λεπτών».

Το περιστατικό αναφέρθηκε επίσης στον Αμπντούλ Χαμίντ τον 3ο (34ο Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) από τον κυβερνήτη του Σουλαϊμανίγια, ο οποίος μαζί με την επιστολή του προς τον Σουλτάνο, έστειλε και δείγματα των βράχων.

«Τα ευρήματα μας κάνουν να πιστεύουμε πως ίσως υπάρχουν και άλλες ιστορικές αναφορές από άλλα γεγονότα που ενδεχομένως να οδήγησαν σε θανάτους από μετεωρίτες» αναφέρουν οι ερευνητές.

Η αναφορά έρχεται ύστερα από άλλες παρόμοιες αναφορές για τραυματισμούς από μετεωρίτες, όπως την περίπτωση της Αιγύπτου το 1911, για τον διαστημικό βράχο που σκότωσε σκύλο στο Κάιρο, καθώς και την ιστορία της κυρίας Χιούλετ Χότζες από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία απέκτησε μια μελανιά στο πόδι της, όταν μετεωρίτης διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της και καθώς κοιμόταν στον καναπέ της, την χτύπησε, περιστατικό που αποτελεί και τη μόνη καταγεγραμμένη περίπτωση τραυματισμού από μετεωρίτη.

Tags:
τραυματισμός, θάνατος, ΗΠΑ, Τουρκία, Ιράκ, έρευνα, επιστήμονες, ερευνητές, διάστημα, μετεωρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK