12:05 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντυπωσιακή είναι η επιτάχυνση του SSC Tuatara, όπως καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσίευσε η αυτοκινητοβιομηχανία, και στοχεύει στο να γίνει το γρηγορότερο όχημα του κόσμου, βάζοντας δύσκολα στην Bugatti Chiron.

Σοβαρό ανταγωνισμό φαίνεται πως βρήκε η Bugatti Chiron, καθώς το SCC Tuatara δεν αστειεύεται και αυτό μοιάζει να αποδεικνύεται και σε σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η κατασκευάστρια εταιρεία του.

Ειδικότερα, το SCC Tuatara φαίνεται να επιταχύνει σε άδειο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας και ο κινητήρας V8 5,9 λίτρων αποδίδει εξαιρετικά.

Το εσωτερικό του SSC Tuatara
© Φωτογραφία : Instagram / sc_northamerica
Το εσωτερικό του SSC Tuatara

Επίσης, είναι ορατό το σαλόνι του αυτοκινήτου και, φυσικά, ο ήχος της ταχύτητας είναι αυτός που ξεχωρίζει -μεταξύ άλλων- στο βίντεο.

Το SCC Tuatara έχει 1.350 άλογα και αν εφοδιαστεί με καύσιμα Ε85, τότε η ιπποδύναμή του αυξάνεται στα 1.700. Το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο φέρει ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων, με την εκάστοτε αλλαγή να γίνεται σε λιγότερο από 100 μιλισεκόντ.

Ο κινητήρας του SSC Tuatara
© Φωτογραφία : Instagram / ssc_northamerica
Ο κινητήρας του SSC Tuatara

Παρά το ότι στο βίντεο δεν φαίνεται το ταχύμετρο του αυτοκινήτου, η SCC διαβεβαιώνει ότι το Tuatara μπορεί να φτάσει μέχρι τα 483 χλμ/ώρα, δηλαδή δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 493 χλμ/ώρα που «πιάνει» η Bugatti Chiron.

Βέβαια, υπενθυμίζεται πως -τουλάχιστον θεωρητικά- το Venom F5 της Hennessey και Jesko Absolut της Koenigsegg μπορούν να υπερβούν ακόμα και τα 500 χλμ/ώρα .

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά άλλα χαρακτηριστικά του SCC Tuatara, αλλά η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,6 εκατ. και 1,9 εκατ. δολαρίων.

Tags:
SSC North America, SSC Tuatara, Bugatti Chiron, ταχύτητα, υπεραυτοκίνητο, αυτοκίνητο, Bugatti
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK