06:06 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Παρά την πρόσφατη καραντίνα που πέρασαν αρκετοί άνθρωποι λόγω της πανδημίας στον πλανήτη, η NASA αναζητά άτομα που θα περάσουν εγκλεισμό για έναν χρόνο, επί πληρωμή.

Οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπιστούν με περιβαλλοντικές πτυχές παρόμοιες με αυτές που αναμένονται σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Με τη συμμετοχή ενός μικρού πληρώματος, θα πραγματοποιήσουν επιστημονική έρευνα με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η αρμόδια διεύθυνση της NASA, αναζητά πρόσωπα που θα περάσουν οκτώ μήνες κλειδωμένα σε εργαστήριο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, στο πλαίσιο της μελέτης της NASA σχετικά με την κοινωνική απομόνωση.

Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν σε μικρές ομάδες και η απομόνωση το μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο. Το έργο είναι μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ της NASA και του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσομοίωση θα βοηθήσει «τη NASA να μάθει για τις φυσιολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της απομόνωσης και του περιορισμού στον άνθρωπο κατά την προετοιμασία για αποστολές εξερεύνησης στη Σελήνη αλλά και μελλοντικές αποστολές μεγάλης διάρκειας στον Άρη».

Η NASA είπε ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πληρώνονται για το πείραμα. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πολίτες των ΗΠΑ ηλικίας 30-55 ετών και να μιλούν άριστα ρωσικά και αγγλικά. Πρέπει να κατέχουν PhD ή να έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση στρατιωτικού αξιωματούχου.

Ωστόσο, ο οργανισμός διευκρίνισε ότι οι πολίτες των ΗΠΑ με πτυχίο και σχετική εκπαίδευση και εμπειρία μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη.

Οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αναμένονται σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές. Ζώντας ως ένα μικρό πλήρωμα, θα πραγματοποιήσουν επιστημονική έρευνα με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

«Τα αποτελέσματα από επίγειες αποστολές όπως αυτό βοηθούν τη NASA να προετοιμαστεί για τις πραγματικές προκλήσεις της εξερεύνησης του διαστήματος και να παρέχει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για την επίλυση ορισμένων από αυτά τα προβλήματα και την ανάπτυξη αντιμέτρων», ανέφερε η ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αρκετοί χρήστες των social media, εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την ιδέα.

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, καραντίνα, κορονοϊός, κοροναϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK