18:35 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ρομποτική έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της. Αυτή τη φορά Δανοί επιστήμονες έφτιαξαν ρομπότ που κάνει τεστ για κορονοϊό.

Δανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα ρομπότ ικανό να διεξάγει τεστ για τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας.

Χρησιμοποιώντας έναν βραχίονα μιας χρήσης, φτιαγμένο από τρισδιάστατο εκτυπωτή, το ρομπότ παίρνει δείγμα με μπατονέτα και στη συνέχεια τοποθετεί το δείγμα σε δοχείο, όπως εξήγησε το ερευνητικό εργαστήριο.

«Οι ερευνητές της ρομποτικής έχουν αναπτύξει το πρώτο πλήρως αυτόματο ρομπότ στον κόσμο, ικανό να εκτελεί επιχρίσματα λαιμού για την COVID-19, έτσι ώστε οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας να μην εκτίθενται στον κίνδυνο μόλυνσης» ανέφερε το πανεπιστήμιο σε δήλωσή του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα ρομπότ-πρότυπο, αλλά ένα μοντέλο προς ευρεία χρήση βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή, δήλωσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ στο AFP.

«Υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη ενός ρομπότ για επίχρισμα λαιμού, έτσι ώστε τα ρομπότ να μπορούν να αναλάβουν τις εργασίες δειγματοληψίας λαιμού τόσο σε σχέση με την COVID-19 όσο και σε όλους τους μελλοντικούς ιούς» αναφέρει η ίδια δήλωση.

Τον Απρίλιο ερευνητές στη Σιγκαπούρη έφτιαξαν ένα ρομπότ που βοηθούσε τους εργαζόμενους στην απολύμανση των χώρων.

Tags:
τρισδιάστατος εκτυπωτής, εκτυπωτής, τεστ, κορονοϊός, Δανία, ρομποτική, ρομπότ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK