08:02 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σχεδιαστές από την Αυστραλία παρουσίασαν μια απλή ιδέα, που όμως υπόσχεται να περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού. Τοποθέτησαν το κουμπί ενεργοποίησης των φαναριών στο ύψος των ποδιών μας.

Στην πανδημία του COVID-19, οι σχεδιαστές καλούνται να φανταστούν εκ νέου κάποια αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του νέου κορονοϊού. Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, η ομάδα Foreward παρουσίασε μια απλή λύση για να ενεργοποιούμε το πράσινο στα φανάρια πεζών: τοποθέτησε το αντίστοιχο κουμπί στο ύψος των ποδιών μας.

Η ιδέα προέκυψε όταν παρατήρησαν τους περαστικούς να αναζητούν τρόπους να πατήσουν το κουμπί χωρίς να το αγγίξουν με το εσωτερικό του χεριού τους. Κάποιοι μάλιστα επιχειρούσαν να το κλωτσήσουν, παρόλο που είναι τοποθετημένο ψηλά. Έτσι, αρκούσε να αναθεωρήσουν το ύψος του για να παρουσιάσουν το Dropkick, ένα αλουμινένιο, φωτιζόμενο κουμπί που τοποθετείται στη βάση των φαναριών και πατιέται με την άκρη του πέλματος.

Στο μεταξύ, οι Αυστραλοί αρχιτέκτονες έκαναν μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: πολλά φανάρια πεζών ανάβουν πράσινα με αισθητήρες ή χρονόμετρα και τα κουμπιά λειτουργούν σαν πλασίμπο, δίνοντάς μας την ψευδαίσθηση ότι εμείς αλλάζουμε τη λειτουργία του φαναριού. «Μήπως αυτά τα κουμπιά υπάρχουν μόνο και μόνο για να ικανοποιούν την ανθρώπινη ανάγκη να νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι για να μειώνουμε τον χρόνο αναμονής;» διερωτώνται.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή θα συνεχίσουμε να πατάμε το κουμπί των φαναριών τουλάχιστον ας το κάνουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια επιφάνεια που αγγίζουν καθημερινά αμέτρητα χέρια. 

Δείτε το Dropkick:

Σχετικά:

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα χάπια θα συνδυάζουν διαφορετικά φάρμακα σε ένα: Σωτήρια εξέλιξη
Mitron: Ο νέος ανταγωνιστής του TikTok έρχεται από την Ινδία και σαρώνει σε downloads
Δανοί έφτιαξαν ρομπότ που κάνει τεστ για κορονοϊό
Tags:
Αυστραλία, design, μέτρα ασφαλείας, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, δρόμος, πεζοί, φανάρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK