16:40 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου που σηματοδοτεί και επιστημονικά την έναρξη του καλοκαιριού είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle Google.

Στην επιστημονική έναρξη του καλοκαιριού είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, που συμπίπτει με την 21η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Wikipedia, αν και μετεωρολογικά το καλοκαίρι, για το Βόρειο ημισφαίριο της Γης, συμπεριλαμβάνει τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, στην Αστρονομία η διάρκειά του ξεκινά με το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που ο Ήλιος παραμένει στον ορίζοντα περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα του έτους και τελειώνει με τη φθινοπωρινή ισημερία στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο Νότιο ημισφαίριο, το καλοκαίρι διαρκεί από τις 21 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο άξονας της Γης φέρνει το κάθε ημισφαίριο, στην αντίστοιχη εποχή του, πιο κοντά στον Ήλιο και για αυτό το λόγο οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές.

Tags:
Γη, Google Doodle, Google, καλοκαίρι 2020, καλοκαίρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK