18:27 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Γιορτή του Πατέρα, που εορτάζεται σήμερα, είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle, θέλοντας να τιμήσεις τους πατεράδες σε όλο τον κόσμο

Στη Γιορτή του Πατέρα είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle, εορτή που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του κάθε Ιουνίου, (αν και στην Αυστραλία η γιορτή συμπίπτει με την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου), προκειμένου να τιμηθεί ο ρόλος του πατέρα στον στενό κύκλο της οικογένειας ή και γενικότερα στην κοινωνία.

Στο σημερινό Google Doodle, όταν ο χρήστης σύρει τον κέρσορα επάνω στην εικόνα, μπορεί στη συνέχεια να φτιάξει ένα δικό του έργο ή να δημιουργήσει ένα μήνυμα, για να εκδηλώσει την αγάπη προς το πρόσωπο του πατέρα του.

Πώς καθιερώθηκε η Γιορτή του Πατέρα

Η πρώτη φορά που εορτάστηκε η Γιορτή του Πατέρα ήταν στις 19 Ιουνίου του 1910, αφού πρώτα η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, εμπνεύστηκε την εορτή, ως αναλογία προς την εορτή της Μητέρας, θέλοντας έτσι να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, ο οποίος είχε αναθρέψει μόνος του τα έξι παιδιά του.

Αν και η γιορτή είχε στην αρχή τοπική δημοφιλία, το 1966 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, με διάταγμα έκανε επίσημη τη γιορτή και από τότε ο εορτασμός διαδόθηκε και στις υπόλοιπες χώρες.

Tags:
γιορτή, εορτή, πατέρας, Γιορτή του Πατέρα, Google, Google Doodle
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK