20:39 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προγραμματισμένη εκτόξευση πυραύλου με 53 δορυφόρους από την υπηρεσία Arianespace, αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναβλήθηκε εκ νέου η εκτόξευση του πυραύλου Vega, που είναι προγραμματισμένος να μεταφέρει σε τροχιά 53 μικρούς δορυφόρους, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διαστημική υπηρεσία Arianespace, που είναι υπεύθυνη για την εκτόξευση.

«Καθώς οι άνεμοι στα μεγάλα υψόμετρα πάνω από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας παραμένουν μη ευνοϊκοί, η Arianespace αποφάσισε να μην ξεκινήσει τις τελικές χρονολογικές επιχειρήσεις για την πτήση VV16 το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

​Σύμφωνα με την υπηρεσία, η επόμενη προσπάθεια εκτόξευσης, θα γίνει την Κυριακή 28 Ιουνίου.

«Το όχημα εκτόξευσης Vega και τα 53 ωφέλιμα φορτία βρίσκονται σε σταθερές και ασφαλείς συνθήκες» διαβεβαίωσε η Arianespace.

Η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Vega από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου, έχει ήδη αναβληθεί αρκετές φορές.

Αυτή θα είναι η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου Vega, ύστερα από τον Ιούλιο του 2019, όταν μια αστοχία του κινητήρα δεύτερου σταδίου, οδήγησε στην καταστροφή του διαστημικού σκάφους παρατήρησης της Γης, Falcon Eye 1, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Tags:
εκτόξευση πυραύλου, Γουιάνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τεχνητός δορυφόρος, δορυφόρος, πύραυλος, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK