14:07 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google φέρεται να εργάζεται πάνω σε «έξυπνα τατουάζ», που θα έχουν αισθητήρες και θα μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε touchpad.

Η ιδέα είναι μέρος ενός πρότζεκτ της Google Research που ονομάζεται «SkinMarks». Η Google παρείχε χρηματοδότηση σε μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.

«Αυτή η μελέτη παρουσιάζει το SkinMarks, μια τεχνολογία που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με σημαντικά μέρη του σώματος. Τα SkinMarks είναι ειδικά διαμορφωμένα διαδραστικά τατουάζ […]» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Saarland.

Το νέο αυτό έγινε viral σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδία, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν φαίνεται να το παίρνει πολύ σοβαρά.

Τα γυαλιά της Google –που λειτουργούν ως smartphone– αποτελούσαν ένα από τα πολυαναμενόμενα προϊόντα της εταιρείας, αλλά τελικά απογοήτευσαν.

Άλλοι πάλι κατηγορούν την εταιρεία πως προσπαθεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ανθρώπινα ρομπότ.

Πώς θα λειτουργούν

Τα τατουάζ θα εκτυπώνονται με αγώγιμο μελάνι σε χαρτί για τατουάζ που θα κολλάει στο δέρμα και θα αφαιρείται μόλις το σχέδιο κολλήσει στο δέρμα.

Τα τατουάζ που θα έχουν αισθητήρα θα εφαρμόζονται σε ένα μέρος του σώματος με ομοιόμορφη επιφάνεια. Οι αισθητήρες στα τατουάζ θα ανταποκρίνονται στο άγγιγμα και τις χειρονομίες.

«Θα μπορείτε να πιέζετε την περιοχή γύρω από το τατουάζ ή να λυγίσετε τα δάχτυλά σας ή τα άκρα σας για να ενεργοποιήσετε τους αισθητήρες» αναφέρεται στο άρθρο του Πανεπιστημίου Saarland.

Tags:
τρισδιάστατος εκτυπωτής, εκτυπωτής, τατουάζ, τατού, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK