16:21 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ ο πύραυλος Proton-M ο οποίος μεταφέρει σε τροχιά δύο δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στις 02:25 τοπική ώρα, ο πύραυλος Proton-M, ο οποίος μεταφέρει δύο δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

Η εκτόξευση τελικά πραγματοποιήθηκε ύστερα από αναβολή μίας ημέρας, προκειμένου να γίνουν πρόσθετοι έλεγχοι σε εξαρτήματα, σύμφωνα με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Το φορτίο του πυραύλου είναι δύο δορυφόροι τηλεπικοινωνιών, ο Express-80 και ο Express-103, με τον διαχωρισμό του πρώτου να έχει προγραμματιστεί ύστερα από 17 ώρες και 59 λεπτά μετά την απογείωση, ενώ ο Express-103 αναμένεται να διαχωριστεί 17 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την Roscosmos.

Η συγκεκριμένη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ενδεχομένως να κάνει τη συγκεκριμένη πτήση σε τροχιά τη μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Tags:
Μπαϊκονούρ, κοσμοδρόμιο, εκτόξευση πυραύλου, Τηλεπικοινωνίες, τεχνητός δορυφόρος, δορυφόροι, δορυφόρος, πύραυλος, διάστημα, Roscosmos, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK