17:38 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

To τροχόσπιτο eBussy της Electric Brands αποτελεί ένα φουτουριστικό βανάκι που μοιάζει να είναι μετεξέλιξη αυτών που είχαν οι χίπις στη δεκαετία του '60. Το βανάκι θα βγει στους δρόμους κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος και το κόστος του θα ανέρχεται στα 15.800 ευρώ.

Οι νοσταλγικοί καταναλωτές των παλιών τροχόσπιτων της δεκαετίας του '60 δεν χρειάζεται τελικά να περιμένουν το ID Buzz της Volkswagen για να θυμηθούν τα παλιά. 

Μια γερμανική εταιρεία με την επωνυμία Electric Brands εργάζεται για την κατασκευή ενός τροχόσπιτου που θα ονομάζεται eBussy και θα είναι στα πρότυπα του μοντέλου VW Bus της Volkswagen, με φουτουριστικό ωστόσο στυλ και δυνατότητες

Ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερες παροχές στο eBussy για μια απλή αγορά μονάχα λόγω νοσταλγίας. Το τροχόσπιτο θα βγει σε 10 διαφορετικά στυλ αμαξώματος που θα μπορούν ορισμένα από αυτά να κινηθούν τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, επιτρέποντάς του παράλληλα να λειτουργεί ως μίνι βαν ή ως βάση για κάμπινγκ γύρω από αυτό.

Ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό του eBussy είναι ότι μπορείτε να σύρετε το τιμόνι κατά μήκος του ταμπλό και να το διαμορφώσετε για αριστερή, δεξιά ή και κεντρική οδήγηση. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο το σύστημα διεύθυνσης όσο και τα πεντάλ χρησιμοποιούν σύστημα μετάδοσης μέσω σύρματος, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ηλεκτρονικά αντί για μηχανικά συνδεδεμένα με τους μπροστινούς τροχούς. 

Επιπλέον, το όχημα έχει ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ οροφής ενώ θα μπορείτε με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία 30kWh να ταξιδέψετε περίπου 600 χλμ. χωρίς να την επαναφορτίσετε.

Το βασικό μοντέλο eBussy θα ξεκινά από 15.800 ευρώ με το πιο ακριβό μοντέλο, το τροχόσπιτο off-road, να ανέρχεται στα 28.800 ευρώ. Η Electric Brands σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης, όπου οι ιδιοκτήτες του eBussy θα μπορούν επίσης να ανταλλάσσουν τις μπαταρίες τους με καινούργιες. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το eBussy θα φτάσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Tags:
Volkswagen, φορτηγό, τροχόσπιτο, βαν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK