18:13 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εταιρεία Gogoro, γνωστή για την πληθώρα ηλεκτρικών σκούτερ που έχει φτιάξει, αποφάσισε να επενδύσει στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου το οποίο είναι υπερβολικά ελαφρύ σε σχέση με άλλα του εμπορίου. Παράλληλα το νέο μοντέλο είναι e-bike και συνδέεται άμεσα με το κινητό μας.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά ποδήλατα είναι βαριά. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει κουφώματα από χάλυβα ή αλουμίνιο που απαιτούν έναν ισχυρό κινητήρα και μια μεγάλη μπαταρία για να μετακινηθούν.

Ωστόσο, η εταιρεία Gogoro ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, γνωστή για την πληθώρα των ηλεκτρικών σκούτερ έχει κατασκευάσει τα πρώτα της ηλεκτρονικά ποδήλατα με ελαφρύτερες ίνες άνθρακα. Θεωρητικά, δεν απαιτούν τόση ισχύ για να μετακινηθούν και, κατ' επέκταση, τόσο μεγάλη μπαταρία. Παράλληλα, πρόκειται για ένα e-bike που συνδέεται με το κινητό μας για θέματα όπως η κατάσταση της μπαταρίας μας ή η ταχύτητα μας.

Ωστόσο, αυτή η μείωση βάρους κοστίζει. Το μοντέλο Eeyo 1, το οποίο είναι ιδιαίτερα ελαφρύ κοστίζει σχεδόν 3.900 δολάρια. Το ακόμα πιο ελαφρύ Eeyo 1s, το οποίο είναι σχεδόν εντελώς από άνθρακα κοστίζει σχεδόν 4.600 δολάρια.

Αυτό βέβαια, δεν είναι παράλογο για ένα ποδήλατο από ανθρακονήματα, αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό που θα πληρώνατε για μια βαρύτερη επιλογή τύπου e-bike από άλλους κατασκευαστές. 

Το Eeyo 1s έχει τελική ταχύτητα τα 25 χλμ. την ώρα στην Ευρώπη και 31 χλμ. στις ΗΠΑ. Εάν αυτοί οι αριθμοί σας φάνηκαν οικείοι είναι επειδή αντίστοιχες τελικές ταχύτητες υπάρχουν και σε άλλα ποδήλατα του εμπορίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, δεν χρειάζεστε άδεια, πινακίδα κυκλοφορίας ή ασφάλιση εφόσον το ποδήλατο δεν ξεπερνά τα 25 χλμ. την ώρα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε σίγουρα το υπέρογκο ποσό που απαιτείται για να το αγοράσετε. 

Tags:
ηλεκτρική ενέργεια, ηλεκτρικό πατίνι, εταιρεία, ποδήλατο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK