08:16 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα αναφορικά με το TikTok, δίνοντας στον κινέζικο, όμιλο στον οποίο ανήκει, τελεσίγραφο για την πώληση των δραστηριοτήτων της δημοφιλούς πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει τελεσίγραφο 90 ημέρων στον κινεζικό όμιλο ByteDance ώστε να πουλήσει τις δραστηριότητες του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα, με αυτή την πρόβλεψη. 

«Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι η ByteDance (...) μπορεί να λάβει μέτρα που απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρεται στο εν λόγω διάταγμα, μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση της ByteDance

«Όπως έχουμε ήδη πει, το TikTok λατρεύεται από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς επειδή είναι ένας τόπος ψυχαγωγίας, προσωπικής έκφρασης και κοινωνικής σύνδεσης».

Αυτό αναφέρει ο όμιλος, σε απάντηση αναφορικά με την απόφαση του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά στις οικογένειες και σταδιοδρομίες γεμάτες νόημα σε όσους δημιουργούν στην πλατφόρμα μας επί πολλά χρόνια».

Το νέο διάταγμα που υπογράφηκε χθες διευκρινίζει πως ο αγοραστής πρέπει να είναι αμερικανική εταιρία και «να αποδείξει τη θέληση και την ικανότητά της να συμμορφώνεται με το διάταγμα αυτό».

Tags:
Κίνα, TikTok, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK